Полша ще съкрати изолацията за хората, заразени с COVID-19, от

...
Полша ще съкрати изолацията за хората, заразени с COVID-19, от
Коментари Харесай

Полша намалява изолацията за болни от COVID

Полша ще редуцира изолацията за хората, инфектирани с COVID-19, от 10 на 7 дни и ще отстрани карантината за контактните лица. Това заяви министърът на опазването на здравето Адам Неджелски, представен от Българска телеграфна агенция. Решението влиза в действие от 15 февруари, съобщи Ройтерс.

В края на януари Полша записва рекорден брой нови случаи заради вълна от новия вид Омикрон, само че по-късно случаите започнаха да понижават. Хората от едно домакинство ще бъдат карантинирани единствено за интервала на изолацията. От 11 февруари контактните лица отвън семейството на инфектирания няма да бъдат карантинирани. Карантината на пасажерите, които нямат здравен документ, ще бъде понижена на седем дни.
Моравецки прикани поляците да работят от у дома
Премиерът на Полша Матеуш Моравецки прикани поляците да работят от у дома, защото ежедневните случаи на заразяване с Covid-19 доближи...
Прочети повече
От 21 февруари учениците се връщат към присъствена форма на образование, заяви министърът на образованието Пшемислав Чарнек. По-рано през днешния ден Неджелски сподели пред таблоида " Факт ", че носенето на маски в затворени пространства може да стане целесъобразно, а не наложително.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР