Полша ще получи финансова компенсация от ЕС за загубите, причинени

...
Полша ще получи финансова компенсация от ЕС за загубите, причинени
Коментари Харесай

Заради зърното от Украйна: Полша получава €30 млн. допълнително от ЕС

Полша ще получи финансова отплата от Европейски Съюз за загубите, породени от вноса на украинско зърно, съобщи полският министър-председател Матеуш Моравецки, съобщи полската новинарска организация ПАП, представена от Българска телеграфна агенция.

Варшава съобщи, че украинският експорт на зърно, вместо да се изнася по-нататък, се натрупва в Полша, което оказва отрицателен напън върху вътрешните цени и основава финансови проблеми на земеделските производители.

" Полша ще получи повече обезщетения от Европейски Съюз! ", написа  Моравецки във " Facebook " през вчерашния ден. " Този път за загубите, породени от вноса на украинско зърно. Това са близо 30 млн. евро от Европейски Съюз плюс два пъти повече от държавния бюджет: Общо към 280 млн. злоти "  (60 млн. евро) ".

Вчера Европейската комисия заяви, че страните членки на Европейски Съюз са одобрили пакет от помощи в размер на 56 млн. евро за подкрепяне на земеделските стопани в граничните страни, които са се сблъскали с последствията от нараствания импорт на украински селскостопански артикули.

Моравецки напомни, че той и още петима министър председатели са поискали от Европейска комисия незабавни дейности.

" Днес имаме резултат, повече пари за полските аграрни производители ", написа той.

Полските фермери стачкуват против по този начин нареченото от тях наводняване с украинско зърно, което съгласно тях е намалило цените на зърното на вътрешния пазар. 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР