Полша ще поиска репарации не само от Германия, но и

...
Полша ще поиска репарации не само от Германия, но и
Коментари Харесай

Полша иска репарации и от Русия, не само от Германия

Полша ще изиска репарации освен от Германия, само че и от Русия.
Още по темата
Приетата от полския Сейм, в която се упорства за репарации от Германия за вредите, породени по време на Втората международна война, се отнася и до неналичието на обезщетения за експанзията на Съветския съюз против Полша през 1939 година

" Сеймът на Република Полша установи, че Варшава към момента не е получила съответна финансова отплата и обезщетение за материалните и нематериалните вреди, породени на полската страна по време на Втората международна война вследствие на експанзията на Съюза на руските социалистически републики.

Тези загуби би трябвало да бъдат разпознати и да бъде показана нужната оценка, която да послужи като основа за предприемане на подобаващи ограничения против Руската федерация ", обявиха полските депутати.

Сеймът напомня, че руската окупация " е довела освен до премеждия, породени от репресии и депортации в Сибир на хиляди хора, само че и до всеобщи убийства на полски жители - геноцид, в това число Катинското кръвопролитие ".

На вчерашното гласоподаване по въпроса в Сейма " за " се изрекоха 418 депутати, 4 бяха " срещу ", а 15 се въздържаха.

В началото на месеца Варшава разгласи, че Германия би трябвало да заплати на Полша 6,2 трилиона злоти (1,32 трилиона евро) отплата за разрушенията, породени от Втората международна война, съобщи президентът на ръководещата партия " Право и правдивост ".

Ярослав Качински съобщи, че въпреки процесът на репарации да е " дълъг и сложен ", въпросът е да се " получат компенсации за всичко, което Германия, немската страна, немската нация направиха в Полша през годините 1939-1945 година "

Той добави, че " десетки страни по света... са получили компенсации от Германия, до момента в който Полша не е ", което той отдаде на неналичието на самодейност.

Преди дни в изявление за немския в. " Билд " Качински съобщи, че Русия също би трябвало да заплати, само че добави: " Не мисля, че нашето потомство ще дочака тя да признае своята отговорност. Едно е несъмнено: нашите претенции няма да се трансформират ", акцентира той.

В Берлин към този момент обявиха, че Германия към този момент е изплатила всички репарации и повече няма желание да заплаща.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР