Полша се готви за голяма офанзива на мигранти на границата

...
Полша се готви за голяма офанзива на мигранти на границата
Коментари Харесай

Полша се готви за голяма офанзива на въоръжени мигранти от Беларус тази вечер

Полша се готви за огромна атака на мигранти на границата си с Беларус довечера , откакто получи информация за голямо скупчване на противников войски, оповестяват " Дейли мейл " и " Ройтерс ".

Полските гранични сили настояват, че техните беларуски сътрудници дават на хилядите блокирани мигранти указания, съоръжение и оръжия , с цел да си проправят път в Европейски Съюз.

Смята се, че офанзивата е планувана за границата при Кузница , един от двата съществени пропускателни пункта от Полша за Беларус.

Говорител на полските гранични сили разяснява, че " след тиха нощ в покрайнините на лагера в Кузница сега следим, че на мястото се намират още групи въоръжени офицери от беларуските служби . Забелязваме неспокойствие измежду мигрантите . Има и микробус за телевизионно лъчение. "

" Някои палатки стартират да изчезват. Мигрантите получават указания , съоръжение и газ от беларуските служби.

" Виждате, че страната на Беларус се готви през днешния ден за огромен опит за прекосяване на границата. Нашите сили са подготвени за деяние. "

Това се случва, откакто полските гранични сили споделиха, че беларуски бойци са организирали две всеобщи мигрантски нахлувания в Полша нощес , при които към 77 души са арестувани и депортирани. Приблизително 150 други са избегнали залавяне и в този момент търсят леговище в страната от Европейски Съюз.

Министърът на службите за сигурност Станислав Зарин сподели, че " от страната на Беларус на границата с Полша се появяват повече хора , което ескалира обстановката ".

Министерството на националната защита на Полша разгласява видеозапис, на който се виждат стотици мигранти зад ограда с бодлива тел от беларуската страна на границата, като се споделя: " Допълнителни чиновници на беларуските служби са пристигнали в региона на Кузница. Има видимо придвижване измежду мигрантите ".

Твърди се, че към 50 мигранти са пробили полско-беларуската граница в събота покрай село Старжина.

Полша има близо 15 000 бойци, граничари и служители на реда на границата .

Неправителствени организации Grupa Granica съобщи в изказване, че е получила информация за опити на Беларус да принуди мигрантите да употребяват принуждение против полските управляващи . " Поради риска от ескалация на насилието желаеме да напомним на всички страни, че мигрантите не са агресори, а заложници на режима на Лукашенко ", написа в него.

Говорителят на белоруския комитет за държавна гранична защита Антон Бичковски съобщи, че обвиняванията са дезинформация. " Това не подхожда на действителността ", сподели той

Полският министър председател прикани през днешния ден НАТО да предприеме " съответни стъпки " за разрешаване на мигрантската рецесия на границата с Беларус, като добави, че Полша, Литва и Латвия могат да изискат съвещания по член 4 от контракта на алианса.
 Полша зове за съответни стъпки от НАТО за разрешаване на рецесията с мигрантите от Беларус
Полша зове за съответни стъпки от НАТО за разрешаване на рецесията с мигрантите от Беларус

Полша, Литва и Латвия могат да изискат съвещания според член 4 от контракта за НАТО

Съгласно член 4 всеки съдружник може да изиска съвещания, когато почувства, че е застрашена териториалната му целокупност, политическата самостоятелност или сигурността.

" Не е задоволително единствено да изразим обществено своята угриженост - в този момент се нуждаем от съответни стъпки и ангажираност на целия алианс ", сподели Матеуш Моравецки.

Изявленията на Моравецки пристигнаха сутринта, откакто беларуските управляващи подредиха на войски да оказват помощ на търсещите леговище да пробият граничната ограда на две отдалечени места нощес покрай градовете Dubicze Cerkiewne и Kolonia Klulowicze, надалеч от главния фокус на защитата на Полша.

Говорител на граничните сили сподели пред MailOnline: " Снощи имаше два опита за секване на границата от Беларус със мощ , в Dubicze Cerkiewne и Kolonia Klukowicze.

" Вчера регистрирахме 223 опита за нелегално секване на границата от Беларус. Бяха издадени заповеди за депортиране от Република Полша на 77 души. " Говорителят не можа да изясни какво се е случило с останалите 146, които са минали нелегално в Полша.

Вчера Варшава разкри по какъв начин Беларус въоръжава мигрантите със сълзотворен газ и събаря гранични постове, с цел да изтласка търсещите леговище през границата към Полша.

да укрепи границата си, до момента в който в проява на поддръжка към Беларус.

Оперативна група от до 600 английски бойци е в подготвеност за разполагане в Украйна на фона на опасенията, че съветските войски, струпващи се покрай границата, възнамеряват инвазия.

Подразделения от SAS и парашутния полк се приготвят за незабавно разполагане , откакто началниците на защитата и шефът на МИ6 осведомиха Даунинг стрийт, че придвижването на съветските войски съставлява ясна и сегашна заплаха за Украйна и Запада.

" Елементът с висока подготвеност на бригадата беше казано, че може да се наложи да се разположи в доста къс период ", сподели източник пред Mirror.

" Между 400 и 600 бойци са подготвени. Оборудването им е опаковано и те са подготвени да летят до Украйна и да кацнат, или да скочат с парашут . Те са подготвени и за двата случая.

Това идва на фона на възходящото напрежение в Европа, защото външният министър Лиз Трус прикани съветския президент Владимир Путин да се намеси в " срамната рецесия с изкуствени мигранти ", която се разпростира на границата сред Беларус и Полша.

Днес Лиз Трус разгласи, че Русия носи " ясна отговорност " да постави завършек на ескалиращото опълчване с мигранти , добавяйки, че Обединеното кралство " няма да отклони взор ", защото огромен брой мигранти се събират от беларуската страна на границата, като полските управляващи оповестяват ежедневно нови опити на мигрантите да преодолеят разделянето.
 Путин отсече: Европа сама си е отговорна, че там отиват стотици хиляди мигранти
Путин отсече: Европа сама си е отговорна, че там отиват стотици хиляди мигранти

Твърди, че Русия нямала нищо общо
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР