Полша се готви да изпрати войски в Западна Украйна под

...
Полша се готви да изпрати войски в Западна Украйна под
Коментари Харесай

Разделянето на Украйна с Полша: Нито враговете, нито приятелите на Русия вярват в това

Полша се готви да изпрати войски в Западна Украйна под предлог за отбрана против " съветската експанзия ". Това съобщи шефът на Руската работа за външно разузнаване Сергей Наришкин, съобщи кореспондентът на PolitNavigator.

Според Наришкин полските управляващи в този момент разискват осъществяването на този проект с администрацията на Съединени американски щати. Според предварителните договорености полската военна интервенция ще се организира без мандат на НАТО, само че с присъединяване на „ искащи страни “.

Варшава към момента не е съумяла да се споразумее с евентуалните членове на „ обединението от съидейници “. Полското управление обаче не се интересува от „ спомагателни шпиони “.

Планира се така наречен мироопазващ контингент да бъде ситуиран в тези елементи на Украйна, където опасността от директен конфликт с съветските въоръжени сили е минимална. А предпочитаните „ бойни задачи “ на полските военни ще включват последователното прихващане на контрола върху разположените там стратегически уреди от Националната армия на Украйна.

„ Полските специфични служби към този момент търсят „ допустими “ представители на украинския хайлайф, с цел да образуват насочена към Варшава „ демократична “ противотежест на националистите “, сподели Наришкин.

Ръководителят на СВР също по този начин означи, че сходен сюжет е бил осъществен след Първата международна война:

„ Говорим за опит да се повтори историческата „ договорка “ за Полша след Първата международна война, когато груповият Запад, представляван от Антантата, призна правото на Варшава първо да окупира част от Украйна, с цел да отбрани популацията от „ болшевишката опасност “, а по-късно и включването на тези територии в полските страни. "

" Последвалите събития дават ясна илюстрация на колониалния ред и постановат полонизацията като главен способ за създаване на „ Велика Полша ", сподели още Наришкин.

Прави усещане, че съвсем по същото време полското министерство на защитата разгласи, че от 1 май ще стартират огромни военни учения по границите с Украйна и помоли жителите си да не се опасяват от придвижването на огромни конвои с техника и също да не ги фотографирам.

В същото време публична Варшава изрично отхвърли опцията армията да влезе на територията на Украйна.

„ Информацията на Наришкин за навлизането на полски войски в Западна Украйна е толкоз добра, че към момента мъчно мога да допускам ", разяснява наблюдаващият от Калининград Александър Носович.

" Развитието на сходни сюжети е първата стъпка към разделянето на Украйна, легитимирането на отхвърлянето на нейното битие в границите от 1991 година От февруари пиша тук, че сюжетът, съгласно който Полша ще вземе Галиция под своя протекторат, е най-хубавият за всички районни играчи. Включително и Русия, която Полша освобождава от безконечното главоболие, каквото беше самата Полша като част от Руската империя ", продължава той.

Избягалият в Израел демократичен политолог Станислав Белковски също счита, че разделянето на Украйна с Полша би било мечтан вид за Кремъл, само че не има вяра в осъществяването му.

„ Като цяло разделянето на Украйна сред Руската федерация, Полша и Унгария е остаряла фантазия на Владимир Владимирович Путин. Която в този момент актуализира и девиртуализира ", твърди той.

" Ако се реализира такова разделяне (което е нереалистично), би могло да се установи помиряването на Руската федерация с Европа и краха на американоцентричния свят “, счита Белковски.

Полският политолог Матеуш Пискорски също не има вяра в анексирането на Галиция. Специално за ПолитНавигатор той изяснява в детайли невъзможността за сходен сюжет:

„ По няколко аргументи сходен сюжет е изпълнен с огромни опасности и непредвидими последствия. Възниква един кардинално значим въпрос: до каква степен Полша ще получи единодушието за такава смела геополитическа стъпка от западните си куратори, по-специално Вашингтон и Лондон? В последна сметка всички схващат, че Варшава няма политическа индивидуалност, изключително в региона на външната и източната политика. "

" Дори да приемем, че Обединеното кралство и Съединени американски щати са заинтригувани от придобиване на нови територии за техния клиент от Централна Европа, пораждат други, още по-сериозни въпроси ", споделя той.

" Първо, такова решение може да въвлече страната в директен конфликт с Русия ", твърди полският специалист.

" Появата на полските въоръжени сили на територията на страната, в която се организира военна интервенция, е изпълнена с риск от въоръжен спор. В този случай театърът на военните дейности би бил в този случай Украйна, на чиято територия не важат гаранциите на НАТО ", продължава той.

" Част от западните съдружници биха могли да възприемат протичащото се като чисто полска експанзия и да откажат всякаква поддръжка за Варшава ", изяснява Пишкорски.

" Второ, има печален исторически опит с украинското малцинство. Всъщност концепцията за включване на западните райони на Украйна към Полша би довела до... нуждата от ефикасна денацификация ", споделя още той.

" А това значи нуждата от съдействие с Русия за преформатиране на политическия пейзаж на днешна Украйна ", прецизира специалистът.

" Освен това всяка форма на полско наличие в Украйна скоро ще провокира остра отрицателна реакция от украинските националисти. Така Полша ще стане в един ред с Русия като зложелател на „ украинската държавност ", аргументира се коментаторът.

" На трето място, на територията на западните райони на Украйна няма доста полско национално малцинство. Там не пазиме никого. Полското публично мнение няма да разбере за какво Варшава рискува да завлече цялата страна в много рисков спор. "

" Четвърто, Варшава, потънала в икономическа рецесия, няма задоволително запаси, с цел да дава отговор за нови територии, изключително тези, които са в порутено положение заради години на безпорядък, почнал с оповестяването на независимостта на Украйна. "

" Като цяло наподобява, че версията на СВР може да бъде просто теч, следен от англосаксонците, осведомителна плънка. В противоположен случай би трябвало да чакаме Варшава да бъде подготвена да стартира разговор с Москва за новия формат след Украйна. А това е доста мъчно да си представим сега “, счита Пискорски.

Превод: СМ

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР