Полша очаква цената на хляба в страната да се увеличи

...
Полша очаква цената на хляба в страната да се увеличи
Коментари Харесай

Очаква се хлябът в Полша да поскъпне 4 пъти до края на годината

Полша чака цената на хляба в страната да се усили четири пъти до края на тази година. Доналд Туск, началник на опозиционната партия " Гражданска платформа " и някогашен министър-председател на страната, направи тази прогноза по радио Polsat News, предава БНР.

" Много е обезпокоително, че до края на тази година хлябът - и то най-евтиният самун - може да нарастне с 10 злоти (около 2,5 долара) ", сподели той. От това на човек му настръхват косите ", споделя политикът.

„ В последна сметка ние сме наясно какво значи това за всички поляци и полякини без изключение, “ разяснява Туск.

Според политика, с цел да се избегне сходно развиване, държавното управление би трябвало да провежда поддръжка за полските аграрни производители.

" Съдбата на всички полски фамилии през тази година зависи значително от това по какъв начин ще успеем да помогнем на полските фермери ", съобщи Доналд Туск.

Политикът счита, че част от сумата от 1 милион злоти на ден (около 250 000 долара), която Полша сега заплаща под формата на санкции на Европейския съюз, може да бъде употребена за закупуване на химически торове, " което за полските аграрни производители е безусловно главен въпрос ".

Понастоящем цената на един елементарен самун от 0,5 кг в Полша варира сред 2,2 и 2,6 злоти.

Доналд Туск бе министър-председател на Полша от 2007 до 2014 година и ръководител на Европейския съвет от 1 декември 2014 до 30 ноември 2019 година В момента е ръководител на ЕНП.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР