Полша обяви повече ограничения на пътния трафик с Беларус в

...
Полша обяви повече ограничения на пътния трафик с Беларус в
Коментари Харесай

Полша ограничи трафика по границата с Беларус

Полша разгласи повече ограничавания на пътния трафик с Беларус в понеделник, часове откакто Минск експулсира трима полски дипломати, заяви Ройтерс.

Товарният трафик за беларуски коли на граничния пункт Кукурики-Козловице ще бъде спрян от 19 часа във вторник, заяви полското вътрешно министерство.

Решението е обвързвано с това, че Минск лимитира трафика за полски авто товарен транспорт по границите на Беларус с Латвия и Литва, прибавят от ведомството.

По-рано в понеделник двама полски консули в Гродно и представителят на полската гранична защита в посолството в Минск са били оповестени за личност нон-грата и им е казано да изоставен Беларус " до края на деня в сряда ". Това заяви представителят на полското външно министерство Лукаш Ясина, представен от Ройтерс.

Позовавайки се на потребността от отбрана на " държавната сигурност ", преди 10 дни Полша затвори за неопределен срок граничен пункт към Беларус в Бобровники, което утежни към този момент връзките сред двете страни.

 Полша затвори безсрочно основен Граничен контролно-пропусквателен пункт с Беларус Полша затвори безсрочно основен Граничен контролно-пропусквателен пункт с Беларус

Беларус назова решението за затваряне на граничния пункт Бобровники " нерационално и рисково ".

Полша е значимо леговище за съперниците на президента на Беларус Александър Лукашенко, а Варшава се трансформира в един от най-верните поддръжници на Киев, откогато главният съдружник на Беларус - Русия, нахлу в Украйна през февруари 2022 година

Отношенията бяха в допълнение обтегнати на 8 февруари, когато беларуски съд осъди публицист от полски генезис на осем години затвор в развой, който Варшава сподели, че е политически стимулиран.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР