Полша незаконно е изтласкала група мигранти, установили свой лагер по

...
Полша незаконно е изтласкала група мигранти, установили свой лагер по
Коментари Харесай

5 смъртни случая на мигранти по границата на Полша с Беларус за месец

Полша нелегално е изтласкала група мигранти, открили собствен лагер по границата ѝ с Беларус в края на август, оповестява " Амнести Интернешънъл ". Правозащитната организация се базира на сателитни фотоси и други видеодокументи и прикани Евросъюза да работи бързо и твърдо.

От началото на септември неправителствени организации и медии нямат достъп до полската граница с Беларус поради настоящото изключително състояние, въведено от Варшава. В рамките на един месец се оповестява за пет смъртни случая по полско-беларуската граница.

Още фотоси вижте тук >>>

Европейски Съюз стегна визовия режим за беларуски публични представители поради опитите на Минск да дестабилизира Съюза посредством проведен мигрантски напън.
 Снимка: БТА/AP
Сателитни фотоси от 18 август разкриват придвижване на 32-ма мигранти от полска към беларуска територия. Изображенията хвърлят нова светлина върху случая.

Полските управляващи са изпратили над 30 000 смс-а до телефони на мигранти по границата с Беларус с предизвестия, че достъпът е затворен и с апели да се върнат в Минск.

След стягане на европейските наказания против Минск по границите на Беларус с Литва, Латвия и Полша се появиха огромен брой хора от Ирак, Кюрдистан, Конго и Камерун. Съседите на Беларус започнаха да построяват стени.

 Снимка: БТА/AP
" Насилственото отпращане на хора, които се пробват да изискат леговище без самостоятелна оценка на техните потребности от отбрана, е в несъгласие с европейското и интернационалното право ", споделя Ив Геди, шеф на офиса Amnesty International в европейските институции.

Полският вътрешен министър Мариуш Камински се срещна с комисаря по вътрешните работи на Европейски Съюз Илва Йохансон във Варшава, а след срещата разяснява, че "... дейностите на Беларус би трябвало да получат корав отговор от страните членки на Европейски Съюз ".
 Снимка: БТА/AP
Полските граничари оповестиха, че четирима мигранти са починали от полската страна на границата през последните седмици. Беларуски представители обявиха, че различен човек е умрял на тяхна територия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР