Полша може да бъде следващата цел на Русия, ако успее

...
Полша може да бъде следващата цел на Русия, ако успее
Коментари Харесай

Моравецки: Ако Киев падне, Русия ще се насочи срещу Полша

Полша може да бъде идната цел на Русия, в случай че успее да завладее Украйна, написа през днешния ден полският министър-председател Матеуш Моравецки във водещ вестник, заяви полската организация ПАП, представена от Българска телеграфна агенция.

Полша от дълго време предизвестява Запада за очевидните имперски упоритости на Русия и твърди, че те може да не бъдат задоволени с победа над Украйна.

" Путин се демонстрира като безсърдечен политик, който няма да се спре пред нищо. Ако Киев падне, Русия ще насочи експанзията си против Полша ", написа Моравецки в публикация за в. " Супер експрес ".

Премиерът също по този начин дефинира като " трагичен случай " гибелта на двама души при гърмеж, за който се счита, че е бил породен от заблудена украинска ракета земя-въздух.

Моравецки сподели, че единствена отговорност за случая носи Русия.

" Смъртта на двамата поляци ни накара да осъзнаем какъв брой близко е войната... бомби падат покрай полската граница. Основната причина (за удара) е добре известна – това в никакъв случай нямаше да се случи, в случай че не бяха войната и всеобщите бомбардировки над Украйна. Русия е напълно виновна за тази покруса ", написа Моравецки.

Той също по този начин прикани за повече поддръжка за Украйна, добавяйки, че това е " единственият метод да се избегне война с Русия ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР