Полша и Унгария ще наложат свои собствени ограничения върху вноса

...
Полша и Унгария ще наложат свои собствени ограничения върху вноса
Коментари Харесай

Унгария и Полша въеждат едностранни забрани за внос на селскостопански продукти от Украйна

Полша и Унгария ще наложат свои лични ограничавания върху вноса на украинско зърно, оповестиха държавните управления на двете страни, откакто Европейската комисия реши да не удължава възбраната, засягаща петте прилежащи на Украйна страни от Европейски Съюз, съобщи Reuters.

" Ще удължим тази възбрана макар тяхното противоречие, макар несъгласието на Европейската комисия “, е декларирал полският министър председател Матеуш Моравецки на протест в североизточния град Елк.  " Ще го създадем, тъй като е в полза на полските фермери. “

Унгария наложи възбрана за импорт на 24 украински селскостопански продукта, в това число зърнени храни, зеленчуци, няколко месни продукта и мед, според държавен декрет, оповестен на 15 септември.

Полша, Унгария, Словакия и Румъния по-рано обявиха, че могат да разширят рестриктивните мерки едностранно, докато България гласоподава по-рано унищожаване на възбраната за импорт от Украйна. Румъния е сметнала, че над 60% от различните потоци минават през територията й основно през делтата на река Дунав и нейните фермери заплашиха със стачка, в случай че възбраната не бъде удължена.

През последната година Украйна транспортираше 60% от износа си през   " пътищата на солидарността " и 40% през Черно море.

През август към 4 милиона тона украинско зърно са минали през " пътищата на солидарността ", от които близо 2,7 милиона тона са минали през Дунав. Европейската комисия желае да усили в допълнение износа през Румъния, само че проектът е комплициран от съветски офанзиви с дронове против зърнената инфраструктура на Украйна по поречието на Дунав и покрай румънската граница.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР