Половината от руския износ на петрол и петролни продукти за

...
Половината от руския износ на петрол и петролни продукти за
Коментари Харесай

Износът на петрол от Русия за Европа е спаднал до 4-5%

Половината от съветския експорт на нефт и петролни артикули за 2023-та е отишъл в Китай, а 40 на 100 - в Индия, пишат съветските осведомителни организации, като цитират вицепремиера Александър Новак, който дава отговор за енергийния бранш. Това оповестява БНР.

Европейският дял в съветския експорт на недопечен нефт е понижен от 40-45 % до 4-5 на 100, написа още в изнесеното от Новак.

Преди дни стана ясно, че глобите против Русия поради войната в Украйна въпреки всичко дават резултат, макар някои скептични отзиви по въпроса. Приходите от експорт на газ са намалели три пъти поради отхвърли на Европа да купува този запас от Русия.

" Газпром " не съумява да реализира желанията си да размени европейския пазар с китайски.

Пекин по този начин и не подписа контракта с " Газпром ", тъй като съгласно информации на китайкси медии Китай към този момент купува съветския газ два пъти по-евтино от Турция и Европа.

Очаква се към 2025 година загубите на " Газпром " поради понижения експорт, увеличените налози и нуждата да влага в програмата за газификация на Русия да са още 1 трилион рубли.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР