Половината от преподавателите, които постъпват на работа в училище, ще

...
Половината от преподавателите, които постъпват на работа в училище, ще
Коментари Харесай

Половината от преподавателите, които постъпват на работа в училище, ще напуснат до 2 години

Половината от преподавателите, които постъпват на работа в учебно заведение, ще изоставен до 2 години, сподели Нели Колева от фондация " Заедно в час " на конференцията " Качествено обучение ". По думите й едвам 1 от петима приключили компетентност " педагогика " работи тази специалност.

Средната възраст на българския преподавател е 50 години, заяви министърът на образованието Красимир Вълчев

Според Нели Колева, изключително значимо е публичното внимание да се насочи към това от каква поддръжка има потребност учителят, с цел да може той на собствен ред да поддържа своите възпитаници:Учителите имат потребност от чувство, че те порастват в специалността, развиват се, научават нови неща. Имат потребност от съответна поддръжка, от образование, тъй че да дават отговор оптимално дейно на потребностите на своите възпитаници. Основното е признанието, адекватността и чувството за триумф. Учителите не се усещат сполучливи в учебно заведение, не се усещат, че дават отговор на условията на своите възпитаници, претрупани са със странична работа, която е строго административна. Ако всичко това лека-полека отпадне, те ще се усещат по-добре в учебно заведение и ще желаят да бъдат там дълготрайно.
Заплащането на учителите би трябвало да се усили, с цел да имат повече младежи мотивация на преподават, сподели министърът на образованието Красимир Вълчев: Другото, което като съществена политика би трябвало да се направи, е ние да издигаме публичния имижд на специалността, да дадем по-голяма независимост на учителите, което се случва с новия закон, да осъществяваме политиките, заложени в новия закон, да понижим административната работа, която е един от главните демотивиращи фактори.
В европейските страни половината от бюджетните средства за обучение са за училищен заплати, сподели министър Вълчев, а желанието на държавното управление е за двойно нарастване на учителските хонорари до края на мандата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР