Половин век на сцена, роли в киното, театъра, телевизията и

...
Половин век на сцена, роли в киното, театъра, телевизията и
Коментари Харесай

Мариус Донкин: Чудя се как е възможно в национален театър да работят и „мижитурки“

Половин век на сцена, функции в киното, театъра, малкия екран и рекламите – това е най-краткият метод, по който може да бъде разказан Мариус Донкин. 

През последните шест години съвсем не му оставаше време за актьорски задължения, защото се бе фокусирал върху ръководството на Народния спектакъл. Варненецът бе шеф на най-престижния ни храм на Мелпомена до тази пролет, когато мястото му бе заето от Васил Василев.

Новият началник на театъра върна Александър Морфов като основен режисьор на трупата и небрежно приключи трудовия контракт на предшественика си.
Споделя, че обмисля по какъв начин ще живее отсега нататък и с какво ще се занимава. Наред с множеството проблеми, му се случило и нещо доста хубаво – след 52 години още веднъж се върнал на къмпинг „ Смокиня “, откакто бил поканен от щерка му и шурей му. Припомняме, че там снимал първия си филм „ Петимата от Моби Дик “ през 1969 година Твърди, че морето е все така ласкаво, само че изпитал изключително възприятие от застрояването и смяната, която видял.

Категоричен е, че ще продължи да упражнява актьорската си специалност и отсега нататък, само че няма да е на сцената на Народния спектакъл, където изкарал цели 45 години. Припомня, че до момента в който заемал директорския пост, освен че не се разпределял в постановки, а и свалил неговите представления, защото желал да даде образец, че ръководителят би трябвало да е в работа на театъра и сътрудниците си, а не да търси персонални облаги от поста си. Твърди, че ще върви да гледа постановките в Народния спектакъл, защото към момента са по неговата стратегия.

Преди няколко дни станало ясно, че новото управление на театъра показало искания освен към телефона му, а и към номера му. Донкин споделя, че преди време сключил контракт с телекома и направил група от 50-60 индивида. Предвид, че към този момент не е шеф на театъра, счита за обикновено да му бъде пожелан телефонът, който получил гратис, дружно с още няколко при сключването на контракта, само че недоумява за какво би трябвало да се раздели и с номера си.

Донкин написал писмо до новото управление на театъра, че този номер е персонален и упорствал да му бъде преотстъпен, само че досега няма никакъв отговор. 
Не крие, че се е срещнал с новия шеф Васил Василев за няколко минути, в които се опитал да го принуди да се пенсионира. Донкин изискал да вземе документите, с цел да бъдат прегледани от юриста му, само че Василев бил безапелационен, че не могат да излизат от офиса. 

Няколко дни, откакто отказал да подпише документите за пенсиониране схванал, че трудовият му контракт е преустановен, само че странното е, че липсва какъвто и да било претекст за това.
Освен това е бил уволнен по време на отпуск.

Изхождайки от това, че няма безгрешни хора допуска, че е допускал неточности, до момента в който е бил на директорския пост, само че в никакъв случай не е допускал те да бъдат кървави и употребява опцията да се извини на всички, които е засегнал по някакъв метод.
Като най-голямата си неточност показва, че е прекомерно лековерен и точно това е повода да не е още веднъж шеф на Народния спектакъл.
Категоричен е, че нещата вървят на неприятно, когато не получаваш адекватност на гласуваното доверие.

При все, че има 51 години трудов стаж зад тила си, към момента не е пенсионер. Възнамерява скоро да подаде документи и акцентира, че парите не са най-важното за него. Категоричен е, че все ще откри средства за един самун и кисело мляко и припомня, че хората сме тук на земята, с цел да се самоусъвършенстваме духовно.
Източник: Уикенд 
 



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР