Половин час стигаНай-доброто време е между 13 и 15 ч.За

...
Половин час стигаНай-доброто време е между 13 и 15 ч.За
Коментари Харесай

Следобедната дрямка подобрява паметта

Половин час стига
Най-доброто време е сред 13 и 15 ч.

За да бъде потребна дневната сънливост, е задоволително да спите единствено половин час. През това време тялото ще се извърши с сила и ще се възвърне. Най-доброто време за дневен сън е сред 13 и 15 ч. Ако легнете да спите след 16 ч., към този момент може да се стъмва, ще започнете да произвеждате мелатонин и ще бъде по-трудно да се разсъните в точния момент.

Не би трябвало да спите повече от 30-45 минути, в противоположен случай тялото ще навлезе в стадий на бездънен сън. След подобен сън е по-трудно да се разсъните и може да ви заболи главата. Ако възрастен спи повече от час денем, това води до нарушение на циркадния темп, както и до понижена продуктивност и нараснала тревога. Освен това дългите дремки денем ще ви попречат да заспите добре вечерта, а това може да докара до бодърствуване.

Кратка сънливост от половин час денем е потребна за здравето. Има позитивен резултат върху паметта, усъвършенства настроението и лекува целия организъм. Помага и за профилактика на сърдечни и съдови болести. За да спите денем, би трябвало да се отпуснете, да си осигурите тишина и мрачевина. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР