Положително развитие по казуса около затворения басейн Алексиев Алексиев в

...
Положително развитие по казуса около затворения басейн Алексиев Алексиев в
Коментари Харесай

Басейн Алекси Алексиев във Варна вече е пълен, ще заработи до дни

Положително развиване по проблема към затворения басейн " Алексиев Алексиев " в ПК " Приморски ". Съоръжението към този момент е цялостно с вода и се чака да проработи още тази събота или най-късно в неделя.

Това заяви за Moreto.net шефът на общинското дружество " Спорт – Варна " Венцислав Младенов.

След диалози с компанията снабдител на химическите препарати е реализирана сделка до края на годината да се работи по старите цени. Междувременно тече кандидатстването по новата социална поръчка, в която е заложена по-висока сума за препаратите.

В петък е почнало пълненето на 50-метровото оборудване, което е завършило в неделя. След това е направено е шоково отнасяне на водата. Необходими са обаче два-три дни, с цел да се възстановяват равнищата на химията. Ако всичко е наред, в събота или най-късно в неделя към този момент ще може да се води пълностоен подготвителен развой, добави Младенов.

Клубовете, които употребяват басейн " Алекси Алексиев ", са известени, че той отваря порти. Отпада потребността от събирането на средства от родители посредством дарения към клубовете, съобщи още шефът на общинското дружество.

Припомняме, че оборудването, в което спортуват няколко клуба по водна топка и синхронно плуване, спря работа на 1 октомври поради профилактика, която трябваше да завърши до 14 октомври. И след тази дата обаче басейнът не отвори порти, а повода - поскъпналите химически препарати.

След като не бяха задоволени от водените диалози с институциите, в края на октомври деца, родители и треньори от засегнатите спортни клубове излязоха на митинг пред Общината и желаеха по-бързо решение на казуса с неработещия басейн.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР