Положението заради пожарите в Гърция продължава да бъде усложнено, информират

...
Положението заради пожарите в Гърция продължава да бъде усложнено, информират
Коментари Харесай

Ситуацията в Гърция остава усложнена, изпращаме пожарникари на помощ

Положението поради пожарите в Гърция продължава да бъде усложнено, осведомят от Министерството на външните работи (МВнР).

В региона към Александруполис непрестанно пораждат нови разпръснати огнища по всички села на запад от региона. Фронтовете на пожарите в област Родопи понижават, като най-големият пожар сега гори на Папикио орос (Орлица) край дребното обитаемо място Керасия.

Остават настоящи огнищата в Дадия, Самотраки, Мелиа, Лептокариа и Сукорахи в Александруполис. В региона към Александруполис от ранните часове на 23 август пожарът, който гори от през вчерашния ден в Кирки и Сикорахи, се е спуснал към региона на Авра, където работят противопожарните сили. Огненият фронт, приближаващ от гористата околност Дадия, се движи към селищата Койла и Мелия, които се изтеглят. Има и пожарен фронт в региона на Мавропетра. Пожарът на острова Самотраки, който избухна вечерта на 22 август, е локализиран в труднодостъпна околност.

Пожари има и в Агиос Космас, Кавала, като се оповестява и за пламъци в региона на Аврамилиа.

Изпращаме пожарникари в Гърция в борбата с огнената буря. Те ще подпомогнат гръцките екипи в региона на Александропулис. 

На този стадий престоят им ще бъде седмица, само че не е изключена ротация на екипи след приключването на този период.

Сигурни сме в нашите сили и средства, уточни и ръководителят на екипа, шефът на пожарната в Благоевград комисар Валентин Христов Василев. Той добави, че чиновниците в групата имат опит в потушаването на горски пожари. В нея са и огнеборци, които към този момент този сезон са били на помощ в Гърция при първата вълна огромни пожари в южната ни съседка.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР