Положението в районите, в които бе обявено бедствено положение започва

...
Положението в районите, в които бе обявено бедствено положение започва
Коментари Харесай

Министър Нанков разкри как е можело да бъде предотвратен кошмарът от Бургаско

Положението в регионите, в които бе оповестено бедствено състояние стартира да се възстановява, заяви в утринния блок на Българска национална телевизия министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

Той описа, че възрастни хора са споделили, че в никакъв случай не са виждали подобен воден пъкъл, като този в Бургаска област. В момента, по думите му, тече инспекция за какво язовирите са прелели и се е стигнало даже до смъртни случаи. Към момента, осведоми министърът, една от версиите е, че има несъблюдение на разпоредбите за поддръжка на язовирите.

В трагично положение са огромна част от потърпевшите обитаеми места, добави Нанков.

Отпуснатите през вчерашния ден 1 млн. лева са за попречване на най – неотложните вреди, съобщи министърът и осведоми, че ще са нужни още средства, с цел да бъдат отстранени вредите на засегнатите хора.

Министър Нанков съобщи, че наводненията се предотвратяват посредством построяването на специфични насипи към язовирите и непрекъснатото им изчистване. Той бе безапелационен, че е нужно хората също да имат съвест, с цел да не се стига до бедствени положения.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР