Положението в Гърция все още е критично, броят на жертвите

...
Положението в Гърция все още е критично, броят на жертвите
Коментари Харесай

Пожарите в Гърция: къде са огнищата и последната официална информация

Положението в Гърция към момента е сериозно, броят на жертвите по публични данни е 50 души, 156 са в лечебни заведения, от които 11 в тежко положение. Това са последните данни, изнесени от представителя на държавното управление Димитрис Дзанакопулос и представени от гръцкото посолство в София.

- Положението продължава да бъде сериозно. Изключително бързото разгръщане на пожара по едно и също време в 14 огнища на 3 успоредни фронта в източната част на Атика, както и скоростта напразно, която на моменти доближава до 9-та степен по скалата на Бофор (около 80 км/ч), основават извънредно сложни оперативни условия за силите на пожарната, които организират въздушни и наземни интервенции по гасенето.

- Освен интервенцията по гасенето на пожарите, в този миг е в ход и проект при изключителни обстановки, като в него вземат участие сили на Министерството на вътрешните работи и на Полицията, както и чиновници на министерствата на опазването на здравето, превоза, защитата, корабоплаването и околната среда, както и на Областната администрация на Атика.
- В непрекъсната подготвеност са 38 коли за спешна помощ, 4 мобилни екипи и 2 специфични екипа за помощ при бедствия и повреди. Досега, в лечебни заведения на област Атика са превозени 156 пълнолетни, 11 от които в тежко положение, както и 16 деца, които са без заплаха за живота. Към сегашния миг броят на жертвите възлиза на 50 души.
- Кораби на Бреговата защита, както и елементи за подводни задачи правят непрекъснато наблюдаване на бреговата линия за разкриване на хора, които вероятно биха били блокирани на сушата, а досега са евакуирани общо 715 индивида, главно от региона на селището Мати. Бяха мобилизирани общо 12 кораба на Бреговата защита, както и 30 частни съдове, които оказват помощ в издирвателните, избавителните и евакуационните интервенции. Също по този начин, чиновниците на Бреговата защита в съдействие с Областната администрация на Атика и Министерството на инфраструктурата се погрижиха за пренощуването на всички евакуирани и избавени хора.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пожарите в Гърция (10)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР