Положението е овладяно, каза в Берковица министърът на труда и

...
Положението е овладяно, каза в Берковица министърът на труда и
Коментари Харесай

Шалапатова в Берковица: Искаме хората да видят, че не са сами и че до тях има държава

Положението е овладяно, сподели в Берковица министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова. Тя посети обитаемото място, където от началото на юни паднаха поройни дъждове и на няколко пъти станаха наводнения. 

В цялостна готовност сме освен в Министерството на труда и обществената политика, само че и в Министерството на вътрешните работи, в Министерството на защитата, министър председателят, регионалната администрация и локалните управляващи, добави Шалапатова. 

При визитата си през днешния ден ще разисквам с сътрудниците дали има потребност от допълните ограничения за подкрепяне на потърпевшите. Не приказваме единствено за материална поддръжка с пари, еднократни помощи, вода, храна и препарати, а за психическа и прочувствена поддръжка на хората, които са унищожени след бедствието, добави министърът. Искаме хората да видят, че не са сами и че до тях има страна и хора, които им оказват помощ, уточни още тя. 

Министър Шалапатова добави, че по искане на Община Берковица към този момент е отпуснато финансиране да бъдат наети на работа безработни, които да оказват помощ в потърпевшите семейства с почистване, извършване на покупки на храна и друга помощ. 

Създали сме организация оптимално бързо да бъдат обработени подадени от хората заявки за еднократно подкрепяне, да бъдат прегледани и утвърдени оптимално бързо и още до края на юни те да получат плануваните средства, които са до 1512 лева, сподели още министър Шалапатова. 

Областният шеф на Монтана Валери Димитров заяви, че през нощта в района са паднали нови значителни превалявания, които тук-там са достигнали 60-70 литра на кв. метър. 

Има нанесени вреди по инфраструктура в доста селища на района, само че радостно е, че няма нито един потърпевш или бедстващ човек, сподели Димитров. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР