Полковник Матвийчук разказа какво да очакваме през следващите дни на

...
Полковник Матвийчук разказа какво да очакваме през следващите дни на
Коментари Харесай

„Остават пет километра, за да се захлопне капана при Бахмут“

Полковник Матвийчук описа какво да чакаме през идващите дни на линията на прикосновение

Въпреки тежките загуби край Угледар, Въоръжените сили на Украйна събират сили за контраофанзива. По-специално там беше дислоцирана 80-та аеромобилна бригада. Военният специалист, полковниктъ от запаса Анатолий Матвийчук е уверен, че врагът е заставен да предприеме такива ограничения поради колосалните загуби. По неговите данни, стотици бойци от Въоръжените сили на Украйна са изгубили живота си край Угледар през последните седмици.

Първият, който заяви, че въоръжените сили на Украйна са трансферирали десантно-щурмовия батальон от 80-а бригада покрай Угледар, беше осведомителният запас Рибар. Бригадата беше част от настъпателната формация в посока Кременная. На собствен ред опълченецът и блогърът Максим Фомин допусна, че прехвърлянето на 80-та аеромобилна бригада от въоръжените сили на Украйна може да значи, че украинското командване приготвя контраофанзива против „ отслабените от непрекъснати офанзиви морски пехотинци “.

По неговото мнение, макар устойчивостта на нашите подразделения край Кременная, съперникът овладява обстановката и отстъпва на авансово готови рубежи.

В същото време военният специалист полковникът от запаса Анатолий Матвийчук счита, че съветската войска е сложила врага в патова обстановка.

- Успехите ни при Соледар, Артемовск (Бахмут) и Въгледар сложиха Въоръжените сили на Украйна пред избор: капитулация или подсилване? - сподели Матвийчук пред " МК ". Решили са да се укрепят. Затова в този момент те се изтеглят от други отбранителни региони и трансферират боеспособни елементи в атакуваните региони. Това важи и за прехвърлянето на тази тактическа група.

Мисля, че в този случай няма да бъдат трансферирани повече от 300 души. Може би ще бъдат подсилени с някакво тежко въоръжение, три-четири танка. Няма повече.

Така те не могат да нанесат контраудар, а контраофанзива. Контраатака - дейностите на дребни единици в тясна полоса, с широчина почти не повече от три километра.

Какво могат да създадат? Е, те ще излязат и ще стрелят. Нашите морски пехотинци към този момент са „ заровени “ на оборудваните си позиции. Освен това морските пехотинци са подкрепени от огромно количество артилерия. Нищо чудно, че се движат напред и основават огнево предимство над врага.

Според Анатолий Матвийчук броят на жертвите също приказва за тежкото състояние на врага. Угледар, явно, може да повтори тъжния опит на " месомелачките " на Артьомовск и Соледар.

„ Мисля, че врагът от обезсърчение хвърля от ден на ден и повече войски в борба, които ние да смелим “, сподели той. - Загубите на съперника край Угледар през последните седмици възлизат на триста души...

В друга гореща точка - Артемовск - частите на ЧВК " Вагнер " също държат самодейността в свои ръце. Редица военни специалисти считат, че в близко бъдеще врагът ще се окаже много по на запад, в случай че не предприеме дейности в точния момент, а точно, не стартира да изтегля войските. „ Музикантите “ последователно изтласкват въоръжените сили на Украйна, като в това време съперникът има избрани признаци на безнравственост заради нападателната тактичност на ЧВК „ Вагнер “.

Според пресслужбата на ЧВК, установяването на надзор над селата Сакко и Ванцети ще разреши да се развие нахлуване против околните села Васюковка и Федоровка, както и да се усили натискът върху околните села Николаевка и Раздоловка... В Бахмут, в региона на Месокомбината, вагнеровците се бият за всеки дом и смазват врага по ул. Алабастрова. В югоизточната част на града бойците напредват от щаба на Трубни на запад...

От юг има нахлуване към региона на Собачевка, " музикантите " уголемяват зоната на надзор. От страната на освободеното село Клешчеевка силите на ЧВК напредват към югозападните околности на Бахмут, село Красное и автомагистралата Константиновка-Бахмут.

Редица военни специалисти означават, че натискът върху въоръжените сили на Украйна по всички линии на бойно прикосновение последователно дава резултати. Формирани са няколко перспективни посоки с опция за флангово прикритие и по-нататъшно обграждане на украинските елементи.

Според Анатолий Матвийчук клопката, в който е попаднал съперникът, ще се затвори в идващите дни.

- Остават 5-7 километра до затварянето на клопката при Бахмут - сподели той. „ Врагът в действителност към този момент е обграден. Въоръжените сили на Украйна в този регион са под цялостен огневи надзор. Мисля, че до 7-8 дни ще имаме резултатите.

В същото време Матвийчук напомни, че след приключването на тези интервенции бойците, освободили Угледар, Соледар и Артемовск, ще бъдат изпратени на отмора, а на тяхно място ще дойдат елементи от запасите.

„ Не на вятъра извършихме частична военна готовност. Имаме запаси. Части, които са понижили своята боеспособност, ще бъдат изтеглени в тила, а тяхното място ще заемат боеспособни елементи. Това към този момент е създадено. Ще се променим и ще продължим да унищожаваме врага.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР