Полицията задържа Шебнем Корур Финджанджъ, ръководител на Турската медицинска асоциация

...
Полицията задържа Шебнем Корур Финджанджъ, ръководител на Турската медицинска асоциация
Коментари Харесай

Задържаха активистка за клевета, че турската армия използва ...

Полицията задържа Шебнем Корур Финджанджъ, началник на Турската здравна асоциация (TМА), като част от следствие на изказванията ѝ, че турската войска е употребила химически оръжия в Северен Ирак.

 Хюриет

63-годишната жена беше арестувана по обвинявания в разпространяване на „ терористична агитация “ като част от следствие, стартирано от полицията за битка с тероризма, съгласно основната прокуратура на Анкара.

 Хюриет

Тя беше арестувана в Истанбул след акция рано сутринта в дома ѝ и беше отведена в Анкара за разпит, оповестиха локалните медии.

 Хюриет

Миналата седмица турски публични лица изрично отхвърлиха обвиняванията, че турската войска е употребила химически оръжия против терористичната организация ПКК в Северен Ирак.

 

Министърът на защитата Хулуси Акар съобщи, че турските въоръжени сили нямат „ никакви химически оръжия в инвентара си “.

 

„ Това е изключено “, добави той, заклеймявайки изказванията като „ гнусна клюка “.

 

Финджанджъ е разследнана измежду нейно изказване в телевизионно предаване, че е прегледала видео, за което се твърди, че демонстрира потреблението на химически оръжия, и прикани за „ дейно следствие “.

 

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган я упрекна в клюка против въоръжените сили на Турция и в засегнатост на страната, „ като приказва на езика на терористичната организация “.

 

Той даде обещание да предприеме дейности за изчистване на TМА и други професионални организации от „ поддръжници на терористичната организация “.

 Анадолска организация

„ Ако е належащо, ние ще подсигуряваме, че това ще бъде променено със законови разпореждания “, сподели той след седмично съвещание на кабинета.

 

Със своята над 35-годишна терористична акция против Турция, ПКК е включена в листата на терористичните организация от Турция, Съединени американски щати и Европейския съюз. Организацията е виновна за гибелта на минимум 40 000 души.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР