Полицията във Варна предотврати крупна телефонна измама. Служители на МВР

...
Полицията във Варна предотврати крупна телефонна измама. Служители на МВР
Коментари Харесай

Полицията спря 86-годишна жена да даде 30 000 лв. на "ало измамници"

Полицията във Варна предотврати крупна телефонна машинация. Служители на Министерство на вътрешните работи стигнаха до 86-годишна жена от Девня и я стопираха малко преди тя да даде 30 000 лв. на " ало измамници ".

Схемата е била за това, че мними служители на реда вършат акция и им трябват пари.

Престъпниците стават все по-изобретателни и ползват нови сюжети

„ Това е позната скица, която работи от години. Характерното тук е, че измамниците, откакто са се обадили са попитали дамата дали е гледала новините и дали знае какво се случва в нейния град. Те получават отговор и коментират на дамата, че от предходната вечер има група измамници, които са жестоки и са доста търсени от полицията, занимават се с възрастни хора. След като открият такива те започвали да ги изтезават за да дават пари и полезности “, съобщи основен контрольор Живко Костадинов, шеф на " Престъпления срещу собствеността " в ОДМВР-Варна.

Той изясни, че са получили сигнали за измами в Девня, а по-късно стартират инспекции на няколко адреса.

Тя е имала и съучастнички

„ На един от адресите установихме, че 86-годишна жена липсва от жилището си както и огромна сума пари. В неопределеност е и околните не знаят къде е. Незабавно чиновниците на реда стартират да я търсят и откриват, че тя пътува с рейса от Девня за Варна. Локализирахме рейса в село Езерово, свалихме дамата и в разговор тя сподели, че носи със себе си 30 000 лв. “, сподели Костадинов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР