Полицията в западния германски град Кьолн съобщи днес, че е

...
Полицията в западния германски град Кьолн съобщи днес, че е
Коментари Харесай

Полицията в Кьолн задържа шестима и обяви, че е предотвратила потенциален атентат

Полицията в западния немски град Кьолн заяви през днешния ден, че е предотвратила евентуално терористично нахлуване с извършената тази заран интервенция против лица от ислямистки кръгове, считани за евентуално рискови, съобщи ДПА в четвъртък.

" Разполагахме с настояща загадка информация, че нападението може да бъде осъществено в директно бъдеще ", сподели представителят на полицията в Кьолн Клаус-Щефан Бекер.

По време на акцията служители на реда претърсиха няколко жилището в Кьолн и град Дюрен. Задържани са шестима мъже.

Един от тях - живеещ в Берлин немец от ливански генезис, приел исляма - неотдавна се преместил да живее в Дюрен. 30-годишният мъж, който имал тесни връзки с джихадистките кръгове в Берлин, дал ясно да се разбере в диалог, за който следователите научили, че е подготвен да извърши нападението.

Полицията посочи, че интервенцията е почнала в 4 ч. сутринта, като във фокуса ѝ е бил апартаментът в близкия до Кьолн град Дюрен, където основният обвинен се нанесъл неотдавна. В жилището живеел към този момент различен радикализиран обвинен. Претърсен е и досегашният апартамент на основния обвинен в Берлин, съобщи Асошиейтед прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР