Полицията в Северна Гърция възприе нова тактика, за да попречи

...
Полицията в Северна Гърция възприе нова тактика, за да попречи
Коментари Харесай

Полицията в Гърция с нова тактика срещу нелегалното вкарване на мигранти

Полицията в Северна Гърция възприе нова тактичност, с цел да попречи на бандите, които вкарват незаконно мигранти в страната от границата с Турция: прекъсване на водачите за пътни нарушавания преди да могат да натоварят мигрантите, оповестява Асошиейтед прес.

Шофьорите не могат да бъдат държани виновни за трафик на мигранти, в случай че в автомобила няма мигранти сега, в който полицията ги спре. Но те могат да се изправят пред съществени санкции и до няколко месеца затвор за нарушавания като шофиране без брошура. Също по този начин колите им може да бъдат иззети.

Стратегията е по-безопасна спрямо преследването на натъпканите с мигранти остарели коли, употребявани от трафикантите.

Бандите постоянно употребяват младежи с най-малък опит като водачи, с цел да трансферират мигрантите от границата до други елементи на страната, които при положение на суматоха при полицейското гонене може да провокират тежки произшествия със загуби на човешки живот.

През октомври автомобил, пренасящ мигранти, се сблъска с тир и се възпламени покрай град Кавала в Североизточна Гърция, при което починаха всичките 11 души, намиращи се вътре. В произшествия с трафиканти на мигранти предходната година в тази част на страната изгубили живота си общо 30 души.

Генерал-майор Николаос Менексидис, шеф на полицията в гръцкия граничен регион Тракия, споделя, че при доста от сериозните пътни произшествия с мигранти водачите не са имали имали брошура, а колите са били в неприятно положение.

"Искаме да изпратим обръщение до каналджийските банди, че те не могат да ни избегнат или най-малко не елементарно ", акцентира Менексидис.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР