Полицията в Сърбия съобщи, че е арестувала стотици мигранти и

...
Полицията в Сърбия съобщи, че е арестувала стотици мигранти и
Коментари Харесай

При акция в Сърбия: Арестуваха стотици мигранти по границата с Унгария

Полицията в Сърбия заяви, че е арестувала стотици мигранти и е разкрила автоматизирани оръжия по време на акция по границата с Унгария. Това е и мястото, където постоянно се оповестява за конфликти сред групи контрабандисти, употребяващи компликациите на хората, опитващи се да доближат Западна Европа.

По време на обиска наоколо до граничните градове Суботица, Кикинда и Сомбор управляващите са разкрили 371 мигранти, както и три автоматизирани пушки, една полуавтоматична пушка и един ръчен револвер . Мигрантите са били отведени в ръководени от страната приемни центрове. 

" На територията на Суботица, Сомбор и Кикинда бяха открити стотици мигранти, някои от тях, откакто бъдат разпознати, ще отидат в центровете за настаняване. Намерени са и няколко автоматизирани оръжия ", уточни Драган Василевич, заместник-директор на полицията.

Хиляди хора, бягащи от войната и бедността в Близкия изток, Африка и Азия, пътуват по сухопътния маршрут, който води на запад от Турция през Балканите. Хиляди мигранти се придвижват по маршрута, като се сблъскват с проблеми по границите и злоупотреби от трафикантите на хора .

Изправени пред затворените граници, мигрантите постоянно се обръщат към трафиканти, с цел да ги преведат през незаконни направления. Дясното държавно управление на Унгария издигна двойна защитна тел по границата със Сърбия, с цел да спре мигрантите и бежанците да влизат без позволение.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР