Полицията в ролята на пъдар заради въведените извънредни мерки за

...
Полицията в ролята на пъдар заради въведените извънредни мерки за
Коментари Харесай

Цигани наглеят и отказват да спазват карантината със странен мотив

Полицията в ролята на пазач поради въведените изключителни ограничения за сигурност. Оказа се, че в множеството ромски махали възбраните не се съблюдават, осведоми Нова тв.

Хората не се тормозят от засиленото полицейско наличие и не престават да се събират на огромни групи, без да употребяват маски и ръкавици.

Много от ромите, завърнали се от чужбина, не съблюдават също наложителната карантина от 14 дни. Въпреки, че са добре осведомени за болестта, те отхвърлят да се приберат по домовете си.

„ Циганите не могат да заловен ковид, ние сме стоманени “, „ Омръзна ми все вътре да заставам. Ако е писано да се разболеем, ще се “. Така ромите разясняват заплахата от болест.

Местни водачи считат, че няма мотив за терзание. „ Журналистите вкарвате боязън и напрежение в хората. В Народното събрание дали съблюдават наредбите? 280 народни представители са на 50 см разстояние “, сподели общинският консултант Борис Аргиров.

„ Полагаме неимоверни старания, съблюдават се всички ограничения, които са разпоредени”, съобщи началникът на РПУ-Ихтиман Лъчезар Колев.

„ Знам, че в кв. „ Изток” има доста завърнали се от Италия и Франция. Според мен не съблюдава карантината. Това ни тормози. Аз също имам щерка в Италия и тя стои там, не се е прибрала.

Под карантина е и строго я съблюдава. Всички сме уплашени и би трябвало да съблюдаваме мерките”, сподели Росица Тодорова.

В най-голямата ромска махала на Балканите – „ Столипиново " също не считат за належащо да съблюдават възбраните.

Мерките ще стават още по-сериозни, безапелационни са от Министерство на вътрешните работи, а битката с вируса е отговорност на всеки от нас.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР