Полицията в Париж задържа 14 души по време на протестите

...
Полицията в Париж задържа 14 души по време на протестите
Коментари Харесай

14 ареста в Париж при протеста на жълтите жилетки

Полицията в Париж задържа 14 души по време на митингите от през днешния ден на " жълтите жилетки ". Това заяви BFMTV. Телевизията се базира на полицейската префектура във френската столица.

Според Министерството на вътрешните работи в 14:00 часа 4 000 души са взели участие в демонстрации в Париж. В град Клермон-Феран бяха арестувани 15 протестиращи, осем от тях бяха арестувани.
 Най-малко 36
Най-малко 36 " жълти жилетки " са арестувани в Париж

Демонстрант е с откъсната ръка, откакто е взривил граната…

В събота в редица френски градове се организират постоянните акции на протестното придвижване " жълти жилетки ". В Тулуза протестиращите блокираха входовете в логистичния център на " Амазон ". На пътя протестиращите сложиха няколко огромни гуми, с цел да не разрешат на камионите да напущат складовете.
 Сблъсъци сред
Сблъсъци сред " жълти жилетки " и полиция във Франция

Пореден уикенд на митинги в страната

Антиправителствените дейности на " жълтите жилетки " започнаха във Франция през ноември месец на предходната 2018 година. Първоначално протестиращите желаеха по-ниски цени на бензина и се застъпваха за по-високи заплати и обществени помощи. В началото на декември Франция одобри мораториум върху повишението на цените на горивата за шест месеца и се съгласи да увеличи минималната работна заплата.

Въпреки това митингите продължиха, протестиращите упорстваха за оставката на президента Еманюел Макрон.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР