Полицията в Хонконг за първи път стреля с бойни патрони

...
Полицията в Хонконг за първи път стреля с бойни патрони
Коментари Харесай

Полицията в Хонконг за първи път стреля с бойни патрони срещу протестиращи

Полицията в Хонконг за първи път стреля с бойни патрони против протестиращи в квартал Цуен Ван, оповестява полицейски източник пред South China Morning Post, представен от " Гардиън ".

Демонстрациите, които започнаха спокойно прераснаха в най-сериозната демонстрация на принуждение за четирите месеца митинги. Стрелбата съставлява огромна ескалация. Въпреки че при други митинги е стреляно предупредително, а полицията е предизвикала съществени пострадвания с гумени патрони , това е първият път, когато някой е прострелян по сходен метод.

Хилядите, събрали се н а различен митинг " Ден на скръбта ", където полицията употребява водни оръдия и сълзотворен газ , замълчаха, когато чуха, че човек е прострелян.

Изображения, споделени от локалните медии, демонстрират мъжа да лежи на земята, молейки за помощ.

Full video of the gun shot in Tsuen Wan
Source: @cityusuedb #gunshot #HKprotests #HongKong #china70anniversary #China70years pic.twitter.com/7Flqy7QjB8
— HKRev - Hong Kong Local News Translation (@HkrevInfo) October 1, 2019  Хонконг се опълчи на годишнината на Китай с протест
Хонконг се опълчи на годишнината на Китай с протест " Ден на скръбта "

Властите на града не смеят да участват на церемонията по издигане на знамената

Болничната администрация в Хонконг съобщи, че 15 души са ранени, в това число един е в сериозно положение в болница " Принцеса Маргарет ", откакто прострелян с военен патрон .

Десетки хиляди не се съобразиха със възбраната на полицията да стачкуват в център на Хонконг, а хиляди се събраха в други елементи на града. Организаторите и протестиращите обявиха, че 70-годишнината от комунистическото ръководство би трябвало да бъде ден на печал, а не празник.

" Искаме да покажем на хората, че това не е благополучен празник . Китайската комунистическа партия към този момент е умъртвила или ранила милиони хора. Излязохме през днешния ден, тъй като в случай че не го създадем, може да нямаме различен късмет ", разяснява Ричард Хун, който работи в региона на технологиите

Полицията употребява сълзотворен газ против дребна група протестиращи отвън формалната гала по издигането на знамето, която бе затворена за обществеността. Първите часове главният митинг бе значително кротичък , с протестиращи, облечени в черно и пеещи " популярност на Хонконг ", хвърлящи хартиени пари, употребявани за погребални церемонии .

Много фамилии са довели и дребните ис деца на митингите . " Виждате, че нямаме никакви защитни средства. Ние желаеме независимост и не желаеме да принадлежим на Китай ", изяснява Терънс, логистик, вървейки със своята осемгодишна щерка.

Все отново доста от протестиращите носят маски за лице или чадъри .

По-късно, в отговор на сълзотворен газ и водни оръдия, протестиращите хвърлят коктейли " Молотов " и да подпалват барикади.

" Национален празник е, само че няма защо да се радваме в Хонконг . Ние сме под едно партийно ръководство и комунистическата партия управлява нашето държавно управление ", изяснява 17-годишната Сара.

Riot police ran north on Nathan Road, as protesters fled, setting fire to makeshift barricades #hongkong #HongKongProtests #chinaat70 pic.twitter.com/ZqZF7Rmvdf
— Hong Kong Free Press (@HongKongFP) October 1, 2019
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР