Полицията в германския град Вагенфелд е прекратила сбирка на около

...
Полицията в германския град Вагенфелд е прекратила сбирка на около
Коментари Харесай

Полицията откри 60 души в едно жилище

Полицията в немския град Вагенфелд е прекратила колекция на към 60 души в частно жилище, заяви немската информационна организация ДПА, представена от Glas.bg.

Според 30-годишния наемател на жилището, сбирката била религиозна работа на българска християнска общественост. Властите обаче настояват, че множеството, което се било разпределило в разнообразни пространства в жилището, не спазвало хигиеничните наставления в изискванията на пандемия - участниците в сбирката, измежду които и деца, нито носели защитни маски, нито пък спазвали отдалеченост.

За сходни случаи оповестиха и от Гелзенкирхен, където полицията е прекратила две сбирки с по към 60 души, провели се в жилище на наематели от Румъния. А в град Есен е била прекъсната църковна работа с над 90 участници, множеството от тях също румънски жители от Гелзенкирхен, които не спазвали рестриктивните мерки, наложени поради пандемията.

Боклуци, виканица, сбивания

В Гелзенкирхен живеят към 8000 души от България и Румъния, а локалните от дълго време се оплакват от тяхното държание, написа " Вестдойче Алгемайне Цайтунг " (ВАЦ) и цитира документ на общинските съветници, съгласно който интеграцията на идващите от България и Румъния в града се е провалила.

Последният съответен мотив за паниката на локалните политици е опитът на медицинските служби да оказват помощ на разболял се младеж. Негови съседи и родственици обаче попречили на санитарите да влязат в жилището, а откакто болният умрял, събралите се в жилището 50-60 души не разрешили трупът му да бъде изнесен.

Сградата, в която се разиграват събитията, е населявана основно от фамилии, пристигнали от Югоизточна Европа. ВАЦ написа, че проблемите с тях не са от през вчерашния ден, а съседите им непрестанно се оплакват поради изхвърляните от тях боклуци, неистови викове, дори безредици.

В същото време хората от България и Румъния неведнъж стават жертва на безскрупулни гешефтари, които им дават чартърен разпадащи се жилища против пари, каквито другояче в никакъв случай не биха получили, разяснява изданието.

Интеграцията – сложна задача

Бившият кмет на Гелзенкирхен Франк Барановски се пробва да изясни за какво до момента не е бил решен най-малко казусът с боклуците: " Част от живеещите тук румънци и българи идват от райони, където съвсем няма проведено сметосъбиране. Освен това част от наемодателите слагат прекомерно дребни контейнери, защото таксата за тях е по-ниска ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР