Полицията в Бургас задържа 88 нелегални мигранти от Афганистан, пътували

...
Полицията в Бургас задържа 88 нелегални мигранти от Афганистан, пътували
Коментари Харесай

60-годишен македонец е управлявал камиона, в който бяха открити 88 мигранти в Бургас

Полицията в Бургас задържа 88 незаконни мигранти от Афганистан, пътували в каросерията на камион. Шофьорът е 60-годишен македонец, самият камион е с регистрация от Скопие, Северна Македония.
Прочетете още
Всички мигранти са млади мъже и на междинна възраст. Над 100 са и досъдебните производства за каналджийство в Бургас от началото на годината, като всеки ден служителите на реда задържат най-малко по две групи.

 
Камионът е засечен от гранични служители на реда малко след Средец, а трафикът през Бургас не е спирал и за ден, удостоверяват от прокуратурата.

" Участието на непознати жители е много огромно. Това демонстрира едно неглижиране на законите на Република България. Освен сирийци, имаме сърби, имаме французи, имаме украинци, има молдовци - цялата палитра от националности ", съобщи ръководителят на Районна прокуратура – Бургас Мария Маркова, предава БТВ.

Трафикантите стават все по-безпардонни и подготвени на всичко, с цел да осъществят задачата си, разкриват от държавното обвиняване.
 
" Преминава се през микробуси, наемане на коли, стига се до тирове. Това демонстрира едно безочливо и безпардонно държание. От години сигнализираме, че казусът с настъпателната бежанска вълна е доста огромен и не разбирам за какво трябваше да стигне до този съдбовен случай, с цел да се поемат някакви задължения от държавността за по-адекватни ограничения ", добави Маркова.

Напливът на незаконни мигранти постоянно затруднява и установяването на действителната им възраст.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР