Полицията в Бургас арестува двама крадци на 49 и 50

...
Полицията в Бургас арестува двама крадци на 49 и 50
Коментари Харесай

Полицаи арестуваха двама крадци, обирали украински бежанци

Полицията в Бургас арестува двама крадци на 49 и 50 година, отмъкнали 30 000 $ и 10 000 украински гривни от квартирата на 31-годишна украинка в Бургас. 49-годишният е от Перник, а съучастникът му от Несебър, посочи представителят на полицията Цветелина Рандева, представена от „ 24 часа “.

Крадците проникнали в жилището на 1-ия етаж в бл. 196 в к-с „ Изгрев “, населявано от 31-годишна украинска гражданка с предоставена краткотрайна протекция. Валутата била съхранявана в скрин в спалнята на жилището. Ударът е осъществен във времето от 12 до 14.10 ч на 21 април.

След това двамата мъже се укрили в комплекс от затворен вид, ситуиран на територията на Несебър. Те обаче оставили следи, по които бургаските криминалисти стигнали до тях.

При претърсвания на жилищата им служителите на реда попаднали на забавна панорама – в стените и в луфтове на касите на вратите разкрили голям брой златни украшения, колекционерски монети, мобилни телефони, часовници, профилирана електронна техника, механически принадлежности и заготовки за превъзмогване на заключващите устройства на вратите, както и огромни парични суми в щатски долари и украински гривни.

Установено е, че двамата престъпно проявени мъже правили домови обири от жилища, ситуирани както в Бургас, по този начин и в региона, населявани най-вече от украински жители.

Несебърлията набирал информация за набелязаните жилища, правил наблюдаване, като в детайли проучвал региона и навиците на жителите. Впоследствие дружно с перничанина осъществили кражбите, като главно търсели бързо конвертируеми движимости – златни полезности и парични суми, сподели шефът на ОД Министерство на вътрешните работи ст. комисар Калоян Калоянов.

При осъществяване на кражбата функциите на двамата мъже били ясно избрани – несебърлията следил региона и играел ролята на „ отцепка “, а перничанинът правил проникването в жилищата посредством потребление на профилирани механически принадлежности.

С прокурорско разпореждане срокът на задържането на двамата е продължен на 72 часа. Предстои внасяне на претенции за налагане на непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Работата по изцяло документиране на незаконната активност на двамата продължава.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР