Полицията в Брюксел използва днес водно оръдие и сълзотворен газ

...
Полицията в Брюксел използва днес водно оръдие и сълзотворен газ
Коментари Харесай

Сблъсъци между полицията и жълтите жилетки в Брюксел, десетки задържани

Полицията в Брюксел употребява през днешния ден водно оръдие и сълзотворен газ против няколко стотици " жълти жилетки ", събрали се в митинг против бедността, съобщи Българска телеграфна агенция.

Местни медии прецизират от мястото на събитието, че протестиращите първи са показали експанзия, като са замервали чиновниците по сигурността с камъни, пиратки и димки. Досега са арестувани към 60 души - поради носенето на неразрешени предмети, само че и на очила за ски.

Засега мащабът на митинга е непретенциозен. Мнозина от поддръжниците на " жълтите жилетки " се въздържаха да пътуват през днешния ден до столицата от опасения, че в него може да се намесят анархисти.

Говорител на полицията през днешния ден заяви, че министър председателят Шарл Мишел е подготвен да одобри представители на протестиращите. Час по-късно това бе опровергано от кабинета на премиера.

Репортери оповестяват, че протестиращите се движат из центъра на града като че ли напразно. В предните дни бе изяснено, че в началото един от уредниците на митингите на " жълтите жилетки " в страната е изискал позволение от управляващите за шествие през днешния ден. По-късно той отдръпна поръчката си, а управляващите анулираха издаденото позволение. По силата на закона днешният митинг в Брюксел е забранен.

В разнообразни известия в медиите се отбелязва, че протестиращите възразяват освен против цената на горивата, както до момента, само че и против ниските приходи, данъчната политика, работата на медиите. " Жълтите жилетки " в последните дни станаха мотив за разпра с ефирен екип, за задържането на публицист от полицията, за уволнението на дълготраен политически наблюдаващ в най-гледаната френскоезична телевизия в страната. Протестиращи са на мнение, че медиите поддържат нездравословно близки връзки с политиците и не отразяват професионално митингите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР