Полицията разполага със свидетелски показания за убийството на русенската журналистка

...
Полицията разполага със свидетелски показания за убийството на русенската журналистка
Коментари Харесай

Има свидетел на убийството на Виктория, двойното изнасилване продължило цял час!

Полицията разполага със свидетелски показания за убийството на русенската журналистка Виктория Маринова. Показанията на очевидеца са снети 5 дни след закононарушението и по тях се работи повече от интензивно. Очаква се до часове причинителят да бъде хванат. Според тези показания бруталното обезчестяване и ликвидиране е траяло към час. Виктория е убита сред 12,30 и 13,30 ч. Според специалисти килърът се е гаврил с нея 2 пъти. Лицето на дамата е обезобразено от триенето на главата в земята, посочило съдебномедицинското проучване.

По-рано през днешния ден полицията в Русе задържа непознат жител. Той обаче бе пуснат, откакто се оказа, че няма нищо общо със гибелта на 30-годишната жена. В регионалната дирекция на полицията работи щаб за следствие на зверското ликвидиране. В него са вътрешният министър Младен Маринов, шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов, трима прокурори от ВКП.

“Проверява се съпричастността на голям брой лица към закононарушението, сподели шефът на полицията в Русе старши комисар Теодор Атанасов.

“Всичко, което е належащо да се направи, се прави ", сподели той в отговор на въпрос дали румънските служби ни спомагат. Около 16 ч през вчерашния ден към щаба се причисли Румяна Арнаудова, говорителка на основния прокурор. Във връзка с следствието полицията в Русе разгласи телефон за сигнали от жители. Хората, които разполагат с информация, обвързвана с осъщественото тежко закононарушение, могат да позвънят на 0889-562407 . Районът на мястото на престъплението към момента е отцепен. Това на процедура прави невероятно осъществяването на концепцията на някои русенци, които смятаха да вършат в допълнение претършуване на мястото на престъплението, водени от желанието да подкрепят полицията.

Целта бе да се издирят вероятно пропуснати при осъществения от полицията оглед следи или улики, които биха могли да подкрепят следствието. Смъртта на младата Виктория Маринова шокира Русе. Хиляди локални поданици се събраха в понеделник вечерта пред Паметника на свободата в центъра на града. Те възпламениха свещички по монумента пред поставената на него фотография на Вики и застанаха на безмълвно бдение.

Нещастието на 30-годишната жена сплоти хората. Организатори на бдението бяха членове на бизнесклуб BNI Prista, в който е членувала Виктория. В нейна памет се провежда и бдение до кръговото придвижване пред Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост във вторник вечерта под мотото “Да се поклоним пред убитата журналистка ".

В същото време на уеб страницата на телевизия TVN бе повдигнат апел към русенци да проявят самообладание, да изчакат резултатите от следствието и да не пречат на работата на полицията. “От името на фамилията на Виктория и на нейните сътрудници

ви умоляваме да имате още малко самообладание. Вярваме, че полицията е на финалната права да разкрие причинителя.

Молим ви, не прибягвайте до крайни ограничения! Така няма да помогнем, а в противен случай. Ще има време за яд! Просто дано не е през днешния ден! Във връзка с обявения в обществените мрежи митинг с блокиране на придвижването в региона на Дунав заявяваме, че сме изрично срещу сходни дейности! Едва ли и Виктория би желала сходно нещо! ", написа " 24 часа ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР