Полицията разкри подробности за обира в пощенския клон в Катуница

...
Полицията разкри подробности за обира в пощенския клон в Катуница
Коментари Харесай

Обирджията в Катуница бил в алкохолно опиянение, когато Полицията разкри подробности за обира в Катуница

Полицията разкри детайлности за обира в пощенския клон в Катуница и за залаването на 34-годишния причинител. Открит е в изоставена къща в алкохолно замайване, което пречи на разпита му.
Още по темата
" Едва през днешния ден, като се стабилизира положението му, ще се пристъпи към деяние ", уточни зам.-районният прокурор Атанас Илиев на брифинг пред медиите.

Към момента единствено той е арестуван и има задоволително доказателства за привличането му като обвинен.

" Иззета е пощенска торба и са взети следи от причинителя за барутни частици по ръцете и облеклата. Освен това са разпитани 5 очевидци ", оповестиха органите на реда.

Тази заран е бил изработен и още един - шести оглед, като се проучва диря от стъпка. Причината за шестия оглед е, че подобен е бил нужен да бъде осъществен в светлата част от денонощието.

" Постъпил е сигнал за въоръжен обир в село Катуница. След това са проведени съответните дейности, като са били блокирани всички точки, водещи към селото. Използвани са следови кучета. Открито е оръжието, което е употребявано. То е газово. Създадени са групи за реакция - видео наблюдаване към мястото и е видяно придвижването на хипотетичния към оня стадий причинител и също така са осъществени беседи. Очевидците дават и изложение на самото лице. На базата на всичко това е построена версия, че лицето няма съизвършител. Действа единствено и проведено, авансово квалифицирано ", обясниха детайлности за случая на залавянето му от полицията.

Четири часа след осъщественото закононарушение мъжът е бил открит в необитаема къща " в положение на тежко алкохолно замайване ", прецизираха от полицията.

" В същия парцел открихме и въпросния плик от плат, който е общоприет, вид " Български пощи ". Вътре в него се откри цялата декларирана сума. Откриха се и облекла, с изключение на оръжието, които ще бъдат употребявани в един предстоящ миг ", споделиха още органите на реда.

На 34-годишния мъж ще му бъде повдигнато обвиняване за обир. Предвиденото наказване за подобен тип закононарушение е " отнемане от независимост " от 3 до 10 години. Той към този момент е осъждан.

Нападението в пощенския клон в Катуница беше осъществено към 13:30 часа през вчерашния ден. Обирджията нахлул в пощата и извикал на служителката " Давай парите ". Жената на гишето в началото не желала да даде наличната сума и самоуверено се възпротивила, чак когато въоръженият създал изстрел във въздуха, тя се изплашила и напълнила торба с 3000 лв.. Минути след обира селото бе завардено от полиция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР