Полицията разкри организирана престъпна група за износ на стоки с

...
Полицията разкри организирана престъпна група за износ на стоки с
Коментари Харесай

МВР разби престъпна група за износ на спец. стоки за Русия

Полицията разкри проведена незаконна група за експорт на артикули с допустима двойна приложимост за Русия.

Това оповестиха през днешния ден на взаимен брифинг в Пловдив от Окръжна прокуратура, ДАНС и Министерство на вътрешните работи, съобщи " Фокус ".



Вчера на територията на няколко регионална града се е провела взаимна акция на службите, при която е разкрита незаконната група, основана за търговия на артикули с двойна приложимост от България към Русия.

За задачата е било записано комерсиално сдружение в Пловдив. Закупени са артикули за 4 милиона лв. - военни артикули, измежду които авиационни радиостанции, бинокли, оптични прицели и други, в контраст на българските наказания към Руската Федерация.



Всички членове на групата са задържани, общо 12 души. 5 от тях са непознати жители - трима руснаци, албанец и жител на Беларус.

Разследването продължава и към сегашния миг. Доставените артикули са употребявани за войната в Украйна, предопределени са били за специфичните елементи като ЧВК " Вагнер “ да вземем за пример, 26-ти специфичен отряд, военно-морската пехота, а не за постоянната съветска войска.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР