Полицията не позволи на демонстрантите да се приближат до сградата

...
Полицията не позволи на демонстрантите да се приближат до сградата
Коментари Харесай

В Белград протестираха срещу войната в Украйна

Полицията не разреши на стачкуващите да се приближат до постройката на съветското посолство

Протест против войната в Украйна се състоя през днешния ден в центъра на Белград, като участниците настояха за евакуиране на съветските войски от Украйна, заяви Българска телеграфна агенция, като се базира на сръбските медии.

На митинга, проведен от Руското демократично общество в Сърбия във връзка 10 месеца от началото на войната, жителите носеха антивоенни флагове и транспарантите с надписи на разнообразни езици: " Светлината в сърцата украинци няма да угасне ", " Путин, долу ръцете от Украйна " и " Спрете войната, апелирам ", осведоми организация Бета.

Един от създателите на Руското демократично общество, Пьотр Никитин, сподели пред кореспонденти, че главното обръщение на митинга е, че войната в Украйна " не е война на Русия, а война на нейния президент Владимир Путин ".

След речи на " Площада на Републиката " шествието на протестиращите се насочи към съветското посолство в Белград, само че полицията не им разреши да приближат постройката и над стоте участници в митинга се насочиха към площад " Славия ", посочи сръбската редакция на телевизия Ен1.

Сърбия е една от дребното страни, където с изключение на мирни митинги в поддръжка на Украйна, се организират манифестации в поддръжка на Русия, проведени от десни партии, част от църквата и неофициални групи, отбелязва радио " Свободна Европа ".

Въпреки че осъди експанзията против Украйна, Сърбия отхвърля да вкара наказания против Русия, за което упорства Европейският съюз. От началото на съветската инвазия в Украйна хиляди руснаци са пристигнали в Сърбия.

По публични данни в Сърбия има към пет хиляди украински бежанци, от които към 800 са деца.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР