Полицията на регион Брюксел е в повишена готовност заради очакваното

...
Полицията на регион Брюксел е в повишена готовност заради очакваното
Коментари Харесай

Кметът на Брюксел: Автомобили от Конвоя на свободата изчезват

Полицията на район Брюксел е в нараснала подготвеност поради предстоящото нахлуване на така наречен " Конвой на свободата " в ранния следобяд през днешния ден в белгийската столица. Протестът против ограничаващите ограничения поради Covid-19 не е позволен, защото липсва публично искане за провеждането му, както изисква белгийският закон. Независимо от това стотици коли, кемпери и микробуси са на път към митинга.

Кметът на Брюксел Филип Клоз съобщи, че към белгийската столица са видяни да се движат към 400-500 автомобила и микробуса. " Около 30 са блокирани, а останалите просто изчезнаха ", сподели той по радио La Première (RTBF). Клоз също по този начин посочи, че всъщност колоните от протестиращи се състоят най-вече от „ лица в персоналните им транспортни средства, а не от камиони, както е в Канада “. „ Мисля, че малко белгийски или европейски компании са разрешили на чиновниците си да дойдат и да блокират Брюксел с фирмените камиони “, сподели той, визирайки обстоятелството, че в Европа за разлика оттатък Океана множеството тежкотоварни коли са благосъстоятелност на предприятията, а не на обособени физически лица.
Ще има ли и европейски „ Конвой на свободата “ – спряга се датата 14 февруари?
В продължение на седмица колони от камиони, към които се присъединяваха и други транспортни средства, прекосиха Канада, с цел да стачкуват...
Прочети повече
Участниците в конвоя се събраха нощес във френския град Лил, който е на към 120 км от Брюксел в подготвеност тази заран да пресекат границата. По данни на полицията и по информация на Агенция Франс Прес става въпрос за към 1300 автомобила от цяла Франция. Протестиращите прибавиха към настояванията си против имунизациите и здравните ограничения и понижаване на налозите, както и повишение на заплатите.

От федералната полиция на Белгия отхвърлят да оповестят точния брой на силите на реда, които охраняват входовете към Брюксел, само че показват, че броят им е задоволителен. Белгийските управляващи не разрешиха всички демонстрации в столицата с " моторни транспортни средства " и обявиха, че са подхванали ограничения за попречване на блокирането. Превозните средства, които идват в столицата макар възбраната, ще бъдат пренасочвани. Дори от летището в Брюксел посъветваха пасажерите да вземат защитни ограничения и да пътуват с трен заради опасения от блокади. От полицията в Брюксел оповестиха също по този начин, че по време на многочислените инспекции са конфискували ножове. „ Днес конфискувахме тези предмети, които сигурно нямат място в мирна проява. Оставаме и ще бъдем бдителни на цялата територия “, написаха локалните управляващи в Twitter.

Nous avons confisqué ces objets aujourd`hui qui n`ont très certainement pas leur place dans une manifestation pacifique. Nous restons et resterons vigilants sur l`ensemble du territoire. https://t.co/O4t7IOWyzr
— PolBru (@zpz_polbru) February 14, 2022

Белгийският министър-председател Александър Де Кро също посъветва стачкуващите да се откажат от проектите си да идват в Брюксел. „ Казвам на тези, които идват от чужбина: погледнете разпоредбите в Белгия. Никога не сме имали прекомерно строги правила и към този момент нямаме толкоз доста. Затова недоволствайте си у дома. "

Забраната за митинги с моторни транспортни средства, която е в действие от нощес, ще бъде удължена най-рано до вторник сутринта. Санкциите за неспазване могат да стигнат до затвор от 6 месеца до 10 години при утежняващи виновността условия.
Канадският " Конвой на свободата " против наложителни коронавирус ваксини: Наистина ли светът следва образеца?
Стотици камиони се събраха в събота в канадската столица Отава на митинг против наложителната имунизация против COVID-19, наложена на ш...
Прочети повече
Припомняме, че в събота " Конвоят на свободата " съумя въпреки всичко да влезе в Париж макар възбраната на управляващите. Стигна се до конфликти с полицията и приложимост на сълзотворен газ. 97 души бяха задържани, а санкции бяха наложени на над 500.

Над 32 000 стачкуваха във Франция в общо 149 разнообразни акции. Тази цифра, съгласно данни на френското Министерство на вътрешните работи, не включва участниците в " Конвоя на свободата ". Само в Париж бяха мобилизирани 7200 жандармеристи, само че в други градове на страната също имаше съществено полицейско наличие, а в Монпелие бе обявено за тежкоранен служител на реда.

Сблъсъците с полицията в Париж бяха яростни, за което свидетелстват и многочислените видеа в обществените мрежи. Ето по какъв начин да вземем за пример на " Шанс Елизе " покритите тераси на заведенията потънаха в сълзотворен газ и клиентите напускаха в суматоха:

Les terrasses des #ChampsElysées sont noyées dans le gaz lacrymogène.

Évacuation en panique des clients. #convoisdelaliberte pic.twitter.com/mCMeLS6Nls
— Clément Lanot (@ClementLanot) February 12, 2022

 

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР