Полицията казва, че заподозрените за убийство на еквадорски политик са колумбийци

...
Шестте души, които са арестувани във връзка с убийството на
Коментари Харесай

Шестте души, които са арестувани във връзка с убийството на кандидата за президент на Еквадор Фернандо Вилависенсио, са колумбийци, казва полицията.< /p>

Седмият заподозрян, който почина от рани при престрелка с полицията в четвъртък, също е колумбиец.

Г-н Villavicencio беше убит на излизане от предизборно събитие в столицата Кито.

Министърът на вътрешните работи каза, че е в ход полицейско разследване на „отвратителното събитие“.

Хуан Сапата каза, че служителите ще работят, за да „разкрият мотива за това престъпление и неговите интелектуални автори“.

Вокален критик на организираната престъпност, г-н Villavicencio беше един от малкото кандидати за президент, които твърдят, че има връзки между корупцията и държавни служители.

Президентът Гилермо Ласо каза убийството е опит за саботиране на изборите.

Той добави, че гласуването ще продължи, както е планирано на 20 август, въпреки националното извънредно положение.

Той каза, че организираната престъпност стои зад убийството и е помолил федералните агенти на САЩ да помогнат за разследването, като агентите на ФБР трябва да пристигнат скоро.

Г-н Вилависенсио, член на националното събрание на страната, е получил заплахи от банда, наричаща себе си Los Choneros миналия месец, и му е била дадена информация за сигурността.

Убийство на политик в Еквадор: Затвор царят банди в терор

След убийството му в социалните медии се появи видео, в което тежко въоръжени мъже с балаклави поемат отговорност за убийството. Мъжете твърдяха, че принадлежат на Los Lobos (Вълците), които са съперници на Los Choneros.

Въпреки това само часове по-късно онлайн се появи друго видео, в което друга група от мъже - този път без маски - твърдят, че са членове на Los Lobos и отричат ​​каквато и да е роля в убийството, твърдейки, че другото видео е опит на техните съперници да ги нагласят за убийството.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР