Полицията използва сълзотворен газ и водни оръдия в столицата на

...
Полицията използва сълзотворен газ и водни оръдия в столицата на
Коментари Харесай

Сълзотворен газ и водни оръдия срещу антиваксъри в Словения

Полицията употребява сълзотворен газ и водни оръдия в столицата на Словения в сряда против хиляди протестиращи , които се опълчват на строгите ограничения против ковид в дребната страна от Европейския съюз, оповестява АП.

Протестиращите хвърляха бутилки и други предмети .

Около 10 000 протестиращи скандират " Свобода! Свобода ! " се пробваха да блокира огромна автомагистрала северно от Любляна , когато полицията се намеси, вторият сходен случай в Словения в границите на един месец.

Протестът, проведен най-вече от иантивакс групи против Covid ваксини , се състоя, когато ", до момента в който проверява гибелта на 20-годишна жена .

Спирането на имунизацията J&J ще бъде в действие, до момента в който специалистите не открият дали има връзка сред гибелта на дамата от инсулт тази седмица и имунизацията, която е получила две седмици по-рано, разяснява здравният министър Янез Поклукар. " Ползите от имунизацията не престават да надвишават рисковете ".

Еднодозовата ваксина J&J стана по-популярна , откакто словенските управляващи вкараха нови условия за потреблението на карти за COVID-19 , в това число за работа във всички държавни предприятия .
 Словения вкарва наложителна имунизация за чиновници
Словения вкарва наложителна имунизация за чиновници

Който желае да работи - първа доза Covid ваксина до 1 октомври, а втората до 1 ноември

Хората би трябвало да покажат, че са или изцяло имунизирани, или че са създали безценен PCR тест. Правителството утвърди закупуването на спомагателни 100 000 дози J&J от Унгария в отговор на възходящото търсене.

Ваксината Johnson & Johnson в Словения и приложена на 120 000 души .

Протестиращите носеха транспаранти с надпис " Спрете корона фашизма " и желаеха равни права както за тези, които са имунизирани, по този начин и за тези, които не са.

" Тук съм за бъдещето, бъдещето на децата си , бъдещите генерации, тъй като тази полуда би трябвало да бъде спряна ", сподели протестиращата Катя Зупан. " Ако не отстояваме себе си и човечеството, значи сме изгубени. "

Подобно на огромна част от Източна Европа, през последните седмици Словения означи растеж на новите ковид инфекции .

Страната с 2 милиона души е ваксинирала изцяло близо 48% от популацията си, което е по-малък дял, в сравнение с в доста други страни от Европейски Съюз .
 Washington Post: България - най-лошият образец за неравномерното Covid възобновяване на Европа
Washington Post: България - най-лошият образец за неравномерното Covid възобновяване на Европа

Най-малко имунизираната страна в Европейски Съюз и с непрекъснато покачваща се смъртност, плодородна почва за всевъзможни конспирации
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР