Полицията използва брадви, за да разбие прозорец на спортния център

...
Полицията използва брадви, за да разбие прозорец на спортния център
Коментари Харесай

Полицията нахлу в избирателни секции и иззе урни в Каталуния

Полицията употребява брадви, с цел да разбие прозорец на спортния център в провинция Жирона, където се обитава изборната секция и също по този начин разруши вратата, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

На излъчени по малкия екран фрагменти се вижда по какъв начин в изборната секция обикалят служители на реда с черни барети и щитове за битка с вълнения, явно търсейки изборни урни, до момента в който искащите да гласоподават пеят каталунския химн с вдигнати ръце, свити в пестник.

Пучдемон беше оповестил, че ще гласоподава в секцията, която се намира покрай едноименния център на провинцията град Жирона, само че на телевизионните фрагменти той не беше забелязан.

Испанската национална полиция стартира да иззема изборни урни и изборни бумаги от секции за гласоподаване в Каталуния, разгласи испанското министерство на вътрешните работи.

Според свидетел в Барселона е имало конфликти сред полицейски елементи за битка с вълнения и гласоподаватели пред изборна секция, при които десетки полицейски чиновници изтласквали хората с щитове.

Желаещите да гласоподават скандирали "ние сме мирни хора " и "не ни е боязън ". По думите на очевидеца в близост имало в подготвеност десетки бронирани полицейски коли и кола за спешна помощ.

Правоохранителните органи в кралството се пробват да затворят изборните секции в Каталуния. Според фрагменти, излъчени в ефира на телевизионния канал "24 орас " обстановката край някои учебни заведения е напрегната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР