Полицията и прокуратурата в Горна Оряховица и Регионалната екологична инспекция

...
Полицията и прокуратурата в Горна Оряховица и Регионалната екологична инспекция
Коментари Харесай

Проверяват доставката и съхранението на над 4000 тона отпадъци в землището на село Първомайци

Полицията и прокуратурата в Горна Оряховица и Регионалната екологична ревизия във Велико Търново ревизират доставката и съхранението на над 4000 тона боклуци, складирани в землището на село Първомайци.

По неофициална информация боклукът е импорт от Германия. Складиран е в базата на неработеща компания, отдала площадките си на великотърновска компания, производител на полиетиленови торбички и чували. Голяма част от балите са под намерено небе. 

" Те не се водят рискови боклуци, няма условия за тях по какъв метод да бъдат съхранявани, стига да не бъдат разпилявани ", сподели Мая Радева, шеф на Екоинспекцията във Велико Търново пред БНР.  

Тази нощ полиция и екоинспектори влязоха на инспекция в базата в местността Бабенец в землището на Първомайци, където са складирани над 4000 тона полиетиленови боклуци. 

Наша инспекция сподели, че великотърновската компания има позволение от Агенцията по околната среда от септември предходната година да употребява тази площадка за предпазване на пластмасови боклуци и боклуци от полиетиленови опаковки.  

" Полицията сутринта желаеха спомагателна информация, копия на документите за разрешителните за площадките ", уточни шефът на екологичната ревизия. 

Изискани са още документи от полицията и прокуратурата в Горна Оряховица.

" Проверката по случая с огромните количества боклуци продължава, занапред ще се преценя ще бъде ли формирано досъдебно произвеждане ", разясни пред БНР Тотко Тотев, представител на Районната прокуратура във Велико Търново.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР