Полицията и прокуратурата в Дрезден са арестували още трима заподозрени

...
Полицията и прокуратурата в Дрезден са арестували още трима заподозрени
Коментари Харесай

Още трима тийнейджъри са арестувани за нападението над евродепутата Матиас Еке

Полицията и прокуратурата в Дрезден са арестували още трима обвинени за съучастничество в нападението против евродепутата и претендент за нов мандат в Екологичен потенциал от немската Социалдемократическа партия.

Тримата са на 17- и 18-годишна възраст - в същата група като младежа, който самичък се съобщи в полицията в Дрезден и призна, че е взел участие в офанзивата против Еке.

Благодарение на неговите показания проверяващите са съумели да разпознават още двама обвинени.

След претършуване на домовете им се е стигнало до разкритието и на четвъртия съизвършител в организацията на нападението.

Еке беше пребит от четирима млади мъже в петък вечер в Дрезден, до момента в който е опитвал да сложи плакати за предизборната акция на Социалдемократите.

Побоят е бил толкоз сериозен, че се е наложило 41-годишният политик да бъде опериран в болница поради травма на скулата и очната ямка. Еке е с кръвоизливи по лицето.

Атаката против Матиас Еке провокира всеобщо отвращение в Германия, а няколко хиляди души се събраха на демонстрации в Берлин и Дрезден на 5 май.

Според Социалдемократическата партия в Саксония това не е единственият случай, в който техни деятели са подлагани на тормоз.

Партията твърди, че е имало и по-ранни произшествия със закани, късане на плакати и обиди против екипите, които са поставяли рекламни материали за изборите.

Полицията счита, че същата група може да е забъркана и в нахлуване против 28-годишен деятел на " Зелените ", който също е слагал предизборни постери.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР