Полицията и инспектори от РЗИ-Бургас започват засилени проверки по спазване

...
Полицията и инспектори от РЗИ-Бургас започват засилени проверки по спазване
Коментари Харесай

РЗИ-Бургас започва засилени проверки за спазване на мерките в родните ни курорти

 Полицията и инспектори от РЗИ-Бургас стартират засилени инспекции по съблюдаване на противоепидемичните ограничения в курортите. Припомняме, че Бургаска област от седмица е в алената зона, а това, което щабът реши на последното си съвещание, е да усили контрола.

Екипи на полицията и на РЗИ към този момент са пред заведение в центъра на Созопол, с цел да ревизират съблюдават ли се ограниченията. Инспекторът от РЗИ-Бургас доктор Поля Желева изясни в " Денят стартира ", че е имало две деца, едното от които не е носело вярно маската. Тя сподели, че от РЗИ вършат инспекции и без полицията.

" Управителят би трябвало да пристигна в РЗИ и да ни показа всички документи - по какъв начин е провел, какви са разпоредбите в обекта му, има ли ваксиниран личен състав, няма ли ", добави доктор Желева.

Тя разяснява, че в заведението, което ревизират сега, има дезинфектант без означение и най-вероятно се налива от някъде в огромно количество, по тази причина би трябвало да се ревизира какво съдържа.

" Отстоянието от масите би трябвало да е най-малко метър и половина. В момента е добре, само че вечер, когато има пикови моменти, скупчване на хора, би трябвало да има дежурен личен състав, който да ограничи това скупчване ", сподели още доктор Желева.

По думите ѝ това е най-големият проблем през целия сезон - неспазването на никаква отдалеченост.

Тя напомни, че във всички закрити публични места да се носят маски, които покриват основата на носа. При скупчване на доста хора навън също би трябвало да се носи маска, написа " Българска национална телевизия ". 

Проверяват се всички обекти с публично предопределение. Проверките по курортите не престават, а по данни на РЗИ от началото на лятото на седмица се сформират по към 3 или 4 акта за нарушавания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР