Полицията и армията в Белгия вече трети ден са крак

...
Полицията и армията в Белгия вече трети ден са крак
Коментари Харесай

Трети ден издирват въоръжения военен, заплашвал вирусолог в Белгия

Полицията и армията в Белгия към този момент трети ден са крайник в опит да заловят тежко въоръжен и рисков мъж, заплашвал най-известния вирусолог в страната. Мъжът, който е боен, е съумял да открадне въоръжение от поделението, в което работи. Смята се, че той се укрива в един от националните паркове в страната.

Рано тази заран беше обновена акцията по издирването на тежко въоръжения мъж. Националният парк Хохе Кемпен, в който той евентуално се укрива, е затворен за гости. В издирването на вземат участие над 350 служители на реда, както и армейски елементи с военни машини и хеликоптери.

Издирваният мъж също е боен, взел участие в задачи в Афганистан и някогашна Югославия. Заради благосклонности към крайнодесни екстремистки организации е бил намален в чин. Бил е даже в листата на федералната работа за тероризма. Въпреки това е имал достъп до склад с оръжия и боеприпаси.

" Екстремизмът няма място в армията. Поисках вътрешно следствие, както и настояща информация за случаите на екстремисти в армията. Чакам тази информация, с цел да разберем по какъв начин се е стигнало до тази обстановка ", съобщи министърът на защитата Людивин Дъдондер.

Според психолози ограничаващите ограничения и пандемията са подтикнали мъжа към крайни дейности. Затова и заканите му са ориентирани към вирусолог номер едно на Белгия Марк ван Ранст.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР