Полиция и прокуратура проверява клип, на който са снимани кучешки

...
Полиция и прокуратура проверява клип, на който са снимани кучешки
Коментари Харесай

Полиция проверява клип с кучешки боеве в Белица

Полиция и прокуратура ревизира клип, на който са снимани кучешки боеве в ромската махала в Белица. Видеата са снимани от 16-годишни момчета и са пуснати в обществените мрежи. За това сигнализираха от защитни организации и приканиха за интервенция на полицията и прокуратурата.

Двамата възпитаници са извикани за разпити и освободени. 

Видеата са злокобни, като се вижда куче, което се нахвърля върху друго, което очевидно е бездомно. В различен клип пък юноша убива с удар с дърво куче. Според служителя по Обществения ред в община Белица Адил Иброшев участниците са двамата 16-годишни и 34-годишен мъж от махалата. Общината ще направи инспекция, с цел да се види дали кучетата са регистрирани.

" На едно от видеата са ме снимали, само че нямам нищо общо. Въобще не става въпрос за някакви проведени кучешки боеве, беше инцидентно. Разхождах моето куче и то се сдърпа с кучетата на момчетата, аз ги разтървах ", изясни 34-годишният Георги.

В Белица се приказва, че едно от 16-годишните момчета постоянно насъсквало кучето си против бездомни кучета и снимало с телефона си. " Не става въпрос за типичен кучешки боеве на специфични породи, авансово проведени, с десетки участници и със залог пари. Това момче насъсква кучето си против други, което е не по-малко непоносимо и би трябвало да бъде осъдено ", разясняват в Белица.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР