Полиция е нахлула в популярен клуб-ресторант в град Пазарджик, твърдят

...
Полиция е нахлула в популярен клуб-ресторант в град Пазарджик, твърдят
Коментари Харесай

МВР акция в известен клуб в Пазарджик: И там ли събличахте клиентите голи?

Полиция е нахлула в известен клуб-ресторант в град Пазарджик, настояват от Сдружение на заведенията в България. Какво са проверявали служителите на реда, какво са търсили и какво са разкрили - единствено те си знаят, пише 
Прочетете още
В обществените мрежи бе публикувано видео, снимано от камера за видеонаблюдение. На фрагментите се виждат униформените и цивилните лица, направили инспекцията.

Около 23-ма чиновници на Министерство на вътрешните работи са били инструктирани за провеждането на въпросната акция. А в случай че съдим по записа от камерата за видеонаблюдение - инспекцията е била осъществена на 6-ти август. Служителите на Министерство на вътрешните работи нахлуват в заведението 20 минути след среднощ.

По данни на Сдружението на заведенията в България (СЗБ) притежателят на заведението е попитал органите на реда с какво може да спомага - отговор обаче не получил. Твърди се, че не са му били поискани документи и разрешителни.

Проверяващите минавали по масите в заведението и желали персоналните картите на клиентите, след което напуснали клуба - без пояснения.

Запознати разясняват, че сходен вид акции не са казус за Пазарджик.

" Това е преднамерено. Корупция, корупция и отново корупция. Подобно нещо не бях виждала в никой различен град. Въпросното заведение няма да го оставят намира, до момента в който не го банкрутират ", гласи коментар в мрежата.

Тази рутинна акция не Ви ли припомня на една друга - тя се организира в прочут пловдивски клуб. Министерство на вътрешните работи акцията в Пловдив обаче стана скандално известна, защото клиентите са били принудени да се съблекат голи, с цел да бъдат претърсени. Някои от посетителите на заведението даже са карани да клякат, до момента в който са голи. Част от обиските са осъществени в тоалетната на дискотеката. Всеки от обискираните е разписал протокол, че у него не са открити движимости и предмети, неразрешени от закона и че " няма несъгласие ". С въпросните протоколи клиентите са били освобождавани от дискотеката. А Васил Костадинов, който неотдавна бе отхвърлен от поста шеф на ОД Министерство на вътрешните работи - Пловдив, призна за метода на подчинените си и го дефинира като легален.

Надяваме се, че клиентите на заведението в Пазарджик не са били унижавани с този съкровен метод - " голи обиски ", само че кой знае... Към този миг от полицията в Пазарджик няма публична информация за извършената акция и каква е била нейната цел.

" Докато същинските нарушители се разхождат на независимост, ресурсът на страната се употребява за сходни инспекции - безполезни, уронващи престижа на заведенията, стресиращи клиентите и спиращи естественото действие на бизнеса. Докога ще поносим комунистическите способи, употребявани от Министерство на вътрешните работи против бизнеса? И докога заведенията ще бъдат най-големите нарушители в страната?! ", разясняват от СЗБ.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР