Полицейският служител, прострелял смъртоносно младеж при преследване, е действал в

...
Полицейският служител, прострелял смъртоносно младеж при преследване, е действал в
Коментари Харесай

Кузманов: Полицаят, застрелял крадец в София, е действал в законовите рамки

Полицейският чиновник , прострелял смъртоносно юноша при гонене, е работил в законовите рамки , съобщи Илия Кузманов от Синдикалната федерация на чиновниците на Министерство на вътрешните работи за „ Българска национална телевизия “. Той съобщи, че съгласно доказателствата униформеният е употребил служебния си револвер . По случая е било формирано досъдебно произвеждане , което би трябвало да потвърди дали става въпрос за неизбежна защита, превишаване на рамките на неизбежна защита, професионална несъобразителност или възможен предумисъл на ликвидиране.

Кузманов означи, че имаме вяра в това, което приказваме – че желаеме да снижим равнищата на битовата и стандартната престъпност , не би трябвало да се разяснява работата в рамките и границите на закона. По думите му съществуването на оръжие в атрибутите, които употребява служителят на Министерство на вътрешните работи, не е декорация .

Според Кузманов в този случай не се е избързало с обвинявания към въпросния еднообразен от страна на професионалното и политическото управление на Министерство на вътрешните работи и се дава късмет на правото.

„ В Министерство на вътрешните работи има една доста мощна авторепресия, която е ориентирана към сътрудниците. При нас правилото е отговорен до доказване на противното. То освен във връзка с работата ни с лица, направили закононарушения, а в самата система този принцип съществува. Извършват се и дисциплинарни инспекции при всевъзможен тип нарушавания и на всички места водещото е, че сътрудника е отговорен още преди да стартира инспекцията “ , означи той и посочи, че няма почит нито към служителите на реда, нито към страната.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР