Полицейските протести временно ще бъдат преустановени. Това решение е взел

...
Полицейските протести временно ще бъдат преустановени. Това решение е взел
Коментари Харесай

Полицаите решиха временно да спрат с протестите

Полицейските митинги краткотрайно ще бъдат прекратени. Това решение е взел Управителният съвет на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи ( СФСМВР ).

Решението идва единствено ден, откакто министър председателят Бойко Борисов склони на настояването, което служителите на реда слагат от предишното лято, за по-високо нарастване на заплатите им. Премиерът даде обещание да бъдат отпуснати 100 млн. лева за 2018 година, като пое ангажимент сходно нарастване да има и през 2019 година, при изискване, че Министерство на вътрешните работи участва активно за секване на финансовите и данъчни закононарушения, като по този метод увеличи приходите в хазната.

По-рано през днешния ден вицепремиерът Валери Симеонов назова митингите на служителите на реда " рекет ". 

„ Протестите са ориентирани към нашите вътрешни проблеми, не към еврокомисарите. В една демократична страна всеки може да стачкува, само че не беше това моментът, тъй като се ангажира част от работата на силите на реда – би трябвало да охраняват и митингите, както и европредседателството – това са спомагателни разноски “, сподели Симеонов.

За тази година правителството отпусна един път 55 млн. лева, които към този момент бяха разпределени. Това обаче не удовлетвори поставените претенции за 15-процентно нарастване на възнаграждение в бранша, още повече, че от сметките бяха изключени държавните чиновници.

На дневен ред остават настояванията за възстановяване изискванията на труд и напълно нов Закон за Министерство на вътрешните работи

Исканията на синдикатите бяха сложени още през юли, когато се заканиха да стачкуват всеки ден от началото на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Оттогава до момента желаното от тях нарастване им беше отказвано от вътрешния министър Валентин Радев. Още тогава той поиска служителите да му посочат причини, с които държат на по-високи заплати. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР