Полицейски служители в Есен (провинция Северен Рейн-Вестфалия) в Западна Германия

...
Полицейски служители в Есен (провинция Северен Рейн-Вестфалия) в Западна Германия
Коментари Харесай

Предотвратиха терористичен акт в германско училище

Полицейски чиновници в Есен (провинция Северен Рейн-Вестфалия) в Западна Германия предотвратиха допустима терористична офанзива в едно от локалните учебни заведения. Това заяви в. " Билд " в четвъртък.

Според изданието в 04:20 часа локално време (05:20 часа българско време) въоръжени специфични елементи са нахлули в жилището на 16-годишен възпитаник от учебно заведение " Дон Боско ", в което учат към 800 възпитаници. В жилището на младежа, намиращ се единствено на 800 метра от учебното заведение, чиновниците на реда са разкрили над 10 самоделни бомби, в това число рискова бомба с пирони. От осколките след възможна детонацията на устройството, както написа вестникът, е можело да загинат хора. Разследващите са разкрили и няколко арбалета и други самоделни оръжия.

Полицията, съгласно вестника, е тръгнала по следите на хипотетичния причинител по сигнал от съученик. В четвъртък сутринта учебното заведение беше отцепено от чиновници на реда - те желаят да изключат опцията обвиненият да е заложил взривно устройство в постройката на образователното заведение.

Според чиновниците на реда полицейската интервенция визира и близкото учебно заведение в замъка Борбек. И двете учебни заведения ще бъдат затворени през целия ден. В жилището на обвинения младеж се подхващат спомагателни ограничения за събиране на доказателства, а самият той е отведен на разпит в полицейското ръководство.

Както е научил вестникът, хипотетичният причинител евентуално принадлежи към дясноекстремистка група. При претърсванията се твърди, че е открит манифест, който ясно демонстрира това. В него са били застъпени ксенофобски хрумвания.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР