Служител от Колорадо, поставил заподозрян с белезници в полицейска кола, блъсната от влак, осъден на 30 месеца пробация, 100 часа общественополезен труд

...
Полицейски служител в Колорадо, който постави заподозрян с белезници в
Коментари Харесай

Полицейски служител в Колорадо, който постави заподозрян с белезници в полицейски джип, който след това беше блъснат от влак, беше осъден на контролирана пробация и обществена служба, каза нейният адвокат.

Офицерът от Fort Lupton Джордан Щайнке ще служи 30 месеца контролиран изпитателен срок и 100 часа обществена служба, според адвокат Малори А. Ревел.

През юли съдия Тимъти Кернс призна бившия офицер за виновен в безразсъдно застрашаване и нападение от трета степен, но я намери за невиновна по обвинение в престъпление за опит за непредумишлено убийство, съобщи по-рано CNN.

„Няма разумно съмнение, че поставянето на човек с белезници в задната част на патрулна кола, паркирана на железопътни релси, създава значителен и неоправдан риск от нараняване от влака“, каза Кернс, докато четеше присъдата.

Щайнке се присъедини към спирка в окръг Уелд, Колорадо, миналия септември, спирайки Ярени Риос-Гонзалес, който беше заподозрян, че е размахал пистолет срещу друг шофьор в случай на пътна ярост по-рано същата вечер.

Щайнке постави Риос в колата на полицая от Платвил Пабло Васкес, който пръв пристигна на мястото и паркира в средата на маркиран железопътен прелез.

01 Жена от Колорадо в патрулна кола, блъсната от влак Larry Bases/Northern News Net

Видео от камерата на тялото и камерата на таблото, публикувано от полицията, показа как Риос крещи за помощ, когато влакът се приближи и удари превозното средство. Тя получи девет счупени ребра и счупена ръка в допълнение към други наранявания, но оцеля при катастрофата.

Щайнке разговаря директно с Риос преди произнасянето на присъдата.

„Разбирам, признавам и съчувствам, че г-жа Риос-Гонзалес и нейното семейство са преживели много физическа, емоционална и психологическа болка“, каза Стайнке. „Като полицай никога не съм имал намерение друг човек да пострада под мое наблюдение. Чувствам се много отговорен за това, което ти се случи тази нощ. Случилото се тази нощ ме преследва 364 дни.

Адвокатът на Риос също каза пред съда, че Риос не се чувства особено силно относно това, че Щайнке излежава затвор и вместо това „много съжалява“ за нея.

Форт Луптън е на около 30 мили северно от Денвър.

Анди Роуз от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР